Austraalia GP võitja Sebastian Vettel (Ferrari).Foto: PAUL CROCK
Vormel 1
27. märts 2017, 04:00

Avaetapil lüüa saanud Hamilton: suudame Ferrarist jagu saada (1)

Vormel 1 2017. aasta MM-sarja avaetapp Austraalias, Melbourne’i ringrajal lõppes Sebastian Vetteli (Ferrari) võiduga. Sakslase esimene triumf pärast 2015. aasta Singapuri GP-d tõestas, et valitseva maailmameistri Mercedese võimuperiood on läbi.

Kolm hooaega järjest nii individuaalse kui ka võistkondliku MM-tiitli võitnud Mercedes oli Austraalias Ferrarist lihtsalt aeglasem. Kuigi Lewis Hamilton startis esimeselt kohalt, oli Vetteli kiirus parem ning lisa-eelise andis aeglasemalt rehve kulutanud auto.

Seeläbi sundis Vettel Hamiltoni varakult boksipeatust tegema, mille järel jäi britt toppama Max Verstappeni (Red Bull) selja taha. Vettel suutis aga oma boksipeatuse järel nende ette lipsata ja sai hakata edumaad kasvatama. Võistlus oligi tehtud.

Hamilton õnnitles finišis 2010-13 Red Bulli roolis neli järjestikust MM-tiitlit võitnud Vettelit, aga lubas, et ees ootab kibe võitlus. "Tuleb pingeline hooaeg, aga usun siiralt, et suudame Ferrarist jagu saada. Täna oli hea võitlus, ootan innuga järgmist Grand Prix’d," sõnas kolmekordne maailmameister Hamilton.

"Ma ei ütleks, et olen rahul, aga kui asetame kahe hooaja vahel juhtunu – pean silmas tohutuid reeglimuudatusi – konteksti, siis suutsime avaetapil konkurentsi pakkuda ja kaotasime esikoha napilt. On asju, mille üle uhkust tunda," rääkis Hamilton.

Vettel rõhutas, et 19 võidusõitu ootab veel ees: "Väga pikk tee on veel minna ja peame end veel mitmel moel tõestama, kuigi praegu oleme rahul. Ent oleme omadega märtsis. Saan aru, et inimesed on põnevil, aga meie peame keskenduma tööle."

Hamilton märkis, et ilmselt ootavad teda ja Vettelit ees põnevad duellid. "Sel hooajal on parimad sõitjad esirinnas. Muidugi oleks tore, kui Fernando Alonso kah konkurentsi pakuks, aga paistab, et niipea ta meiega ei liitu (McLareni töökindlus on endiselt kehv, esipiloot pidi 50. ringil tehnilise probleemi tõttu katkestama – toim). Ent Sebastian on neljakordne maailmameister ja ei kao vormel 1-st niipea. Olen tänulik võimaluse eest temaga konkureerida!" lausus Hamilton.