Ott Tänak loodab koos kaardilugeja Martin Järveojaga ka Korsika rallilt hea tulemusega naasta. Pildil hetk Mehhiko võidukihutamisest.Foto: AFP / Scanpix
WRC
31. märts 2017, 14:20

Ott Tänak: Korsika ralli on senise hooaja suurim proovikivi

Autoralli MM-sari jätkub järgmisel nädalavahetusel Korsika asfaldiralliga, mis on Ott Tänaku (M-Sport) sõnul senise hooaja suurim väljakutse.

Hooaja esimestel rallidel vastavalt kolmanda (Monte Carlo), teise (Rootsi) ja neljanda (Mehhiko) koha saanud eestlane on Korsikal varem kihutanud kaks korda. Nii möödunud kui ülemöödunud hooajal lõpetas Tänak ralli 10. kohaga.

"Korsika ralli on senise hooaja suurim proovikivi, aga oleme enda kallal palju arendustööd teinud ja ootame väljakutset," lausus Tänak M-Spordi pressiteate vahendusel.

"See on ralli, millega mul pole minevikus õnnestunud sina peale saada, aga tõtt-öelda oli mul sama tunne Monte Carloga. Too võidukihutamine lõppes meie jaoks aga väga hästi. Seega, kui meil õnnestub hoida keskendatust ja püsida motiveeritud, on kõik võimalik ja võime end leida positiivse tulemuse jahilt.

Hea tulemus on alati meie eesmärk. Fiesta oli Montes väga hea, aga oleme pärast seda palju testitööd teinud. Eelmisel nädalal läbisime ligikaudu 500 testikilomeetrit, loodetavasti vaev tasub end järgmisel nädalal ära.

Samas tean, kui nõudlik Korsika ralli on. Kiiruskatsed on kitsad ja käänulised (ralli hüüdnimi on 10 000 kurvi ralli - M.T.), mistap alatasa seal juhtub midagi. Eksimisruum puudub, mistõttu peame algusest peale hoidma külma pead ja olema väga keskendunud."

Korsika ralli esimene kiiruskatse on kavas järgmisel reedel.