Andrei JämsäFoto: LAURA OKS
Sõudmine
31. märts 2017, 19:36

HEA UUDIS! Jämsä seljahäda ei osutunud tõsiseks, kuid neljapaat alustab hooaega temata

Teisipäeval doktor Mihkel Mardna juures seljauuringutel käinud sõudmise olümpiapronks Andrei Jämsä sai täna Õhtulehele rõõmsalt teatada, et midagi hullu tal häda pole.

"Lihtsalt ühe diski väike väljavõlvumus. See on mingi väike asi, mis võib tekitada ebamugavust ja sellega tuleb natuke tegeleda," lausus ta telefonitsi Horvaatiast treeninglaagrist. "Pean natuke spetsiifilisemaid süvalihaste harjutusi tegema. Standartne protseduur ja mingi aeg peab probleem ära kaduma. Midagi erakordset sportlaste puhul pole."

Küll aga ei osanud Jämsä prognoosida, millal tõenäoliselt ülekoormuse tõttu streikima hakanud selg jälle 100% korras on. Kindel on vaid see, et päris nädala-kahega hädast lahti ei saa. "Ma ei hakka üldse mõtlema, kui palju aega mul läheb," ütles ta.

"Üle paari kuu ei lähe, ma ei usu. Võib-olla kiiremini, aga kui läheb paar kuud... Suhtun täitsa rahulikult. Ma tõesti ei näe põhjust hooaja alguses hullult valuga võitlema hakata, et midagi näidata. Mul on vaja terveks saada. Ja saan ka, sest diagnoos on selline, et midagi hullu ei ole." 

Ta lisas, et väga suure vajaduse korral võiks praegugi neljapaati hüpata, aga pole mõtet end lõhkuda. Trenni vihub Jämsä ikka teha, lihtsalt mitte nii intensiivselt ega jõusaalis nõnda suurte raskustega.

Järgmisel nädalavahetusel Zagrebis toimuval Croatian Openil Jämsä kindlasti ei osale. Suure tõenäosusega jääb tal vahele ka 5.-7. mail Belgradis toimuv hooaja esimene MK-etapp, aga sellest polevat hullu, sest mehi, keda tema asemel neljapaati istutada, pidavat jaguma. "Mina püüan nii kiiresti kui võimalik terveks saada."