Vello VaherFoto: Alar Truu
Inimesed
31. märts 2017, 21:19

Vello Vaher kavatseb purustada maailmarekordi ja jõuda Guinnessi rekordite raamatusse (14)

Eesti kehaväänamise esinumber Vello Vaher plaanib 5.-6. mail Tallinna Lauluväljakul toimuval Eesti Toidumessil lüüa maailmarekordit ja kirjutada sellega oma nimi ka Guinnessi rekordite raamatusse.

Vaheri eesmärgiks on püstitada maailmarekord oma leivanumbriga - möödunud aastal Ameerika talendisaate kohtunikke jahmatanud trikiga, kus ta ripub hammastega trossist kinni hoides, endal jalad kaela taga. Seni kehtiv maailmarekord on 94 sekundit rippumist, kuid Vaheri eesmärk on seda kuue sekundi võrra ületada ja rippuda vähemalt 100 sekundit.

Vaher lubab rekordiürituse pühendada Eesti Vabariigi 100 sünnipäevale ja selle EV100 programmi raames läbi viia.

"Olen juba ammu unistanud Guinnessi rekordite raamatuse pääsemisest ja tundsin, et nüüd on õige aeg see ära teha, kui Lauluväljakul on mind suur hulk rahvast toetamas," vastas Vaher küsimusele, kuidas ta tuli mõttele taoline rekord Eesti Toidumessil sooritada.

Messi peakorraldaja ja tippkoka Angelica Udekülli sõnul on Vaheri rekordisooritus Eesti Toidumessi külastajatele kindlasti meeldejääv etteaste. "Ehk avaldab Vello ka mõned oma toitumise salanipid, mis tal rekordiks vajaminevat vormi saavutada aitasid," avaldas ta lootust.

Vello Vaheri rekordi purustamise etteaste on kavas messi teisel päeval, 6. mail, kell 16.30 A.Le Coq'i laval.
 
Eesti Toidumess - Sööma! on koguperesündmus, mille missiooniks on anda ülevaade Eesti inimeste toidulaua hetkeseisust ja arengutest. Lisaks pakutakse mõlemal messi päeval kvaliteetset meelelahutust Eesti uuematelt ja tuntuimatelt artistidelt ning lastele on püstitatud suur mängumaa. Messile sissepääs on tasuta.