South Carolina ülikooli korvpallimeeskonna peatreener Frank Martin.Foto: Brad Penner
Korvpall
1. aprill 2017, 07:12

ÕL PHOENIXIS | South Carolina peatreener ergutas korvpallilegendidega rääkides aju ja ammutas uusi ideid

Korvpallur Maik-Kalev Kotsari koduülikooli South Carolina peatreener Frank Martin jõudis tänavu oma karjääris esimest korda NCAA turniiril ehk üliõpilasmeistrivõistlustel poolfinaali. Nelja meeskonna osavõtul mängitava finaalturniiri eel küsis Martin nõu kahelt legendaarselt ülikoolitreenerilt.

Eestlast juhendav 51aastane treener toetus nimelt Bob Hugginsi ja Billy Donovani nõuannetele. Miks võib Hugginsit ja Donovani aga legendideks pidada? Kohe selgitame!

Näiteks Huggins on oma hoolealused viinud tervelt 23le NCAA turniirile, kus on võitnud 29 mängust 22. Lisaks on ta üks kümnest ülikoolitreenerist, kes on karjääri jooksul kogunud vähemalt 800 võitu.

Bob Huggins. Foto: EZRA SHAW

Donovan võitis aga 2006. ja 2007. aastal Florida ülikooliga - South Carolina võitis tänavu veerandfinaalis just Floridat - kaks järjestikust NCAA tiitlit ning treenib praegu NBA klubi Oklahoma City Thunderit. Lisaks on tema isiklikus auhinnakapis muuhulgas kolm kagukonverentsi (SEC) aasta treeneri nimetust.

Martin ei keskendunud Hugginsi ja Donovaniga aru pidades vaid korvpallile. Ehkki mõistagi oli korvpall tähtsal kohal. "Rääkisime asjadest, mis põhjustel ei pruugi mänguks keskendumine võimalik olla. Lisaks uurisin, milliseid vigu nemad oma esimesel finaalturniiril tegid," selgitas Martin.

South Carolina peatreeneri sõnul usaldab ta Hugginsit ja Donovani täielikult ning ehkki ta peab ajama oma rida, tekitab usaldusisikutega rääkimine soodsa pinnase uute ideede tekkimisele ning ergutab aju.

Õhtuleht on Phoenixis mängitaval üliõpilasmeistrivõistluste finaalturniiril kohal ning ei lahku areenilt enne, kui kõik mängud peetud on! Jälgi Õhtulehte ning võid olla kindel: kõige põhjalikuma ja operatiivsema kajastuse eeskätt Kotsari ja South Carolina tegemistest saad just Õhtulehest.