Crvena Zvezda on terve hooaja vingelt võidelnud, kuid play-off´i pääs jääb viimase mängu otsustada. Foto: Twitter
Korvpall
1. aprill 2017, 10:29

EUROLIIGA VIIMANE VOOR! Kas ülivaprad serblased jäävad viimasel hetkel ikkagi play-off rongist maha? (1)

Korvpalli Euroliiga ülipõnev põhiturniir on jõudnud lõpusirgele, kui pidada jääb veel üks ainuke voor. Nii mõndagi on juba selgunud, kuid lahtisi otsi on veel piisavalt. 

Ilma suurema kõhkluseta võib öelda, et kogu hooaja suurim üllataja on olnud serblaste Crvena Zvezda. Konkurentsitult Euroliiga kõige väiksema eelarvega meeskond on tänavu selja prügiseks teinud nii Madridi Realil, Moskva CSKA-l kui ka Istanbuli Fenerbahcel. 

Praeguseks ollakse aga seisus, kui viimases voorus mängitakse elu ja surma peale. Külla sõidetakse Darüssafakale ja David Blattile, kes hooaja eel oleks kindlasti lootnud seks ajaks juba kindlalt play-off radadel olla. 

7. aprilli kohtumise valem on väga lihtne. Võitja pääseb kaheksa parema hulka ja kohamängudele, kaotajal tuleb leppida tubli üheksanda kohaga. 

Favoriidiks tuleb kindlasti lugeda türklasi, kuid Crvena Zvezda on oma hingestatusega näidanud, et nad ei anna iial alla. Meeskonnad läksid vastamisi ka hooaja esimese kohtumises - siis jäi 73:70 peale Darüssafaka. 

Ülejäänud seitse play-off´i pääsejat on juba selged, kuid kõik kohad pole veel kivisse raiutud. Küll aga on selge esikolmik - põhiturniiri võitja Real, teine CSKA ning kolmas Olympiacos. Nende selja taga läheb aga põnevaks. 

Meeskonnad 4.-7. mahuvad vaid ühe võidu sisse ning erinevaid stsenaariumeid leidub lõputult. Kompotti võib võid korral lisanduda Crvena Zvezda. Lõplikud lahenduses saame teada 6.-7. aprillil, kui viimane voor peetakse. 

Järelejäänud kohtumised: 

Tabeliseis: