Andri Õun on 2016. aasta FIA Põhja-Euroopa meister ja Eesti meister.Foto: Alar Truu
Auto-Moto uudised
1. aprill 2017, 19:25

Andri Õun on pärast rallikrossi EMi avapäeva 24. kohal 

Barcelonas Kataloonia ringrajal toimusid täna rallikrossi EMi esimese etapi eelsõidud. Eesti meister Andri Õun on avapäeval toimunud kahe sõidu järel kogutud 42 punktiga 24. kohal. Poolfinaalikohast, kuhu pääseb nelja eelsõidu põhjal 12 parimat, lahutab eestlast 18 punkti.

„Start oli hea – püüdsin soomlasest konkurendi Riku Tahko kolmandas kurvis hea taktikaga kinni. Ilm oli ka mulle sobiv – märg rada,“ kommenteeris Õun esimest eelsõitu. Teises sõidus läks aga ilmastik keerulisemaks: sadas natuke vihma, mistõttu oli rada vee ja kuiva vahepeal. „Seal siis libedal pingutasin natuke üle ja kuival hoidsin liialt tagasi, millega andsingi lõpuks aega käest ära,“ lisas Õun.

Avapäeva järel kuuluvad FIA Euroopa meistrivõistluste esikolmikusse: Robin Larsson (Rootsi), Anton Marklund (Rootsi) ja Thomas Bryntesson (Norra). Nimekamatest sõitjatest jättis Õun seljataha Magda Anderssoni (Rootsi) ja Tamás Kárai (Ungari).

Homsed eelsõidud algavad Eesti aja järgi kell 11.30 ning tulemusi on võimalik jälgida otse: http://www.fiaworldrallycross.com/results