Maik-Kalev Kotsar.Foto: TOM PENNINGTON
Korvpall
2. aprill 2017, 04:42

ÕL PHOENIXIS | Nukker Maik-Kalev Kotsar: tegin palju eksimusi (2)

Korvpallur Maik-Kalev Kotsar oli pärast koduülikooli South Carolina kaotust USA üliõpilasmeistrivõistluste poolfinaalis Gonzagale mõistagi muserdatud. 

73:77 Gonzagale kaotanud South Carolina oli teisel poolajal 48:62 kaotusseisus, ent suutis initsiatiivi endale haarata ning läks kohtumist juhtima 67:65. Lõpuks suutis kohtumist favoriidina alustanud Gonzaga end siiski koguda.

Kotsar viskas 26 mänguminutiga neli punkti, võttis kolm lauapalli, andis kaks resultatiivset söötu ning tegi kaks vaheltlõiget. Statistilisest vaatevinklist vaadates pole ju tegemist katastroofilise mänguga, kuid Kotsar enda esitust kuigi heaks ei pea.

"Eksisin paljudes kohtades. Vahepeal abistasin kaitses liiga palju, mis viis selleni, et minu positsioon vastase suhtes oli halb. Ründes pidanuksin aktiivsem olema, kindlasti jõulisem ka," selgitas 20aastane Kotsar Õhtulehele.

Kohtumise järel oli Kotsari käel mitu kriimustust. "Tavaline. Selles mõttes, et paljud ei oska küüsi lõigata. Juhtub," vastas esimest aastat South Carolinat esindav eestlane stoilise rahuga.

Kotsar kiitis Gonzaga korvialused jõude, kes on tema sõnul heast klassist. "Nad nägid platsi hästi. Kui läksime kahekesi peale, siis nad suutsid sealt välja sööta," märkis Kotsar, kes kattis enamasti lõpuks seitse punkti visanud Johnathan Williamsit. Poola karu - 216cm pika ja 136kg kaaluva - Przemyslaw Karnowski ohjeldamine oli peamiselt Gaboni passiga Chris Silva ülesanne. 

Õhtuleht andis kohtumise eel spordisõpradele võimaluse Kotsarilt oma küsimus küsida. Urmas Randlaine soovis näiteks teada, mis tunne oli tohutu rahvahulga (ametliku protokolli järgi oli pealtvaatajaid lausa 77 612 - H.R.). "Võimas tunne, väga võimas. Täiesti teistsugune kui mängida korvpalliplatsil (Phoenixi ülikooli areen on eeskätt mõeldud ameerika jalgpalliks - H.R.) või isegi Madison Square Gardenis," ütles Kotsar.

Rene Kundlat huvitas, kas Kotsar suutis ööl enne poolfinaali rahulikult magada. "Magasin enam-vähem hästi," lausus pallur.

Õhtuleht on Phoenixis mängitaval üliõpilasmeistrivõistluste finaalturniiril kohal ning ei lahku areenilt enne, kui kõik mängud peetud on! Jälgi Õhtulehte ning võid olla kindel: kõige põhjalikuma ja operatiivsema kajastuse eeskätt Kotsari ja South Carolina tegemistest saad just Õhtulehest.