Lincoln Williams tõi viimases geimis 11 ja kokku 24 punkti.Foto: Alar Truu
Võrkpall
2. aprill 2017, 19:00

Selver haaras austraallase suurepärase viimase geimi abil poolfinaali algedu

Võrkpalli Eesti meistrivõitlustel alustati täna poolfinaalidega, kui Audentese spordihallis läksid vastamisi vanad tuttavad Selver ja Pärnu.

Kohtumist alustasid veidi teravamalt suvepealinlased ning haarasid mõnepunktilise algedu. Kodumeeskond suutis vahe tasa mängida ja ühega ettegi minna. Sealt edasi kulges geim punkt-punktis ning lõpu keeras enda kasuks Selver 25:23.

Teist vaatust alustasid taas vihasemalt külalised, kes said indu veelgi juurde kohtuniku poolt nende kahjuks määratud 50-50 otsustest. Selveril õnnestus küll taaskord kolmepunktilisest kaotusseisust välja tulla, ent otsustavatel hetkedel olid seekord kindlamad pärnakad ning geim omakorda neile 25:23.

Kolmas geim sai aga sootuks teistsuguse alguse, kui esimestest hetkedest haarasid ohjad võõrustajad. Selver pääses ette 11:6, kuid sellega lõpuni ei purjetatud – vaid mõni aeg hiljem säras tablool taas viik 17:17. Pärast Rainer Vassiljevi mõtlemisaega aga enam tagasi ei vaadatud ning 25:21 paremusega haarasid pealinlased 2:1 edu.

Pärnu meeskonnas paistis veidi närvilisust ja ebakindlust, mille ka võõrustajad neljandas geimis kolmepunktiliseks algeduks vormis. Külalised ei andnud aga alla ning pärast mõtlemisaega sulas vahe kiiresti kokku ning pääsesid omakorda juhtima. Otsustavatel hetkedel suutis Selver aga kindlamat minekut näidata Lincoln Williamsi juhtimisel võideti neljas ja otsustav geim 25:20. Kusjuures austraallane tõi viimases geimis koguni 11 silma. 

Mäng seega koduvõistkonnale 3:1 ning poolfinaali asuti 1:0 juhtima. Üleplatsiehena sai Williams kirja 24 punkti. Pärnule tõid võrdselt Taavet Leppik, Aleksandrs Kudrjašovs ja Edvarts Buivids 10 silma. 

Seeria teise kohtumise peavad samad meeskonnad 6. aprillil Pärnus. Homme alustab poolfinaaliga teine paar, kui Tartu võõrustab Rakveret.