Juba paari nädala pärast algab snuukri MM.Foto: BEN STANSALL
Spordivaria
3. aprill 2017, 04:00

Ott Järvela | Kevad serveerib spordisõpradele oivalise gurmee! (6)

Eile üle terve Eestimaa säranud päike lõi kerre sisse korraliku vibra, sest õige pea läheb lahti tohutu lust ja pillerkaar! Spordisõbra jaoks pakub just kevad kõige kirevamat ja oivalisemat gurmeed, mille tarbimisest sõltuvusse jäämine käib sõrmenipsust!

Juba järgmisel esmaspäeval algab Eesti korvpalli play-off. Kuigi poolfinaalid kipuvad Tartu ja Kalev/Cramo ülekaalu tõttu olema igavavõitu – meeldivaks erandiks tunamullune Tartu – Rakvere Tarvas 3:2 seeria – siis põhiturniiril kolmanda kuni kuuenda koha saanud tiimide osalusel peetavad veerandfinaalid on priima kraam. Seal mängitakse veri ninast välja ja tasemevahed on piisavalt väikesed, et puuduvad igasugused garantiid peale pealtvaataja naudingu.

Käsipallis tuuakse nädalavahetusel koju kätte Balti liiga finaalturniir, kus Põlva Serviti võõrustab Ukraina, Valgevene ja Soome tippsatse. Nii kõrgetasemelist käsipalli klubivõistlust polegi Eestis ilmselt kunagi varem toimunud. Miks mitte põrutada (näiteks rongiga!) Lõuna-Eestisse kevadet nautima ja ühtlasi Mesikäpa hallist läbi põigata? Kahetsema ei pea kindlasti!

Ning kui laupäeval-pühapäeval Põlvasse ei jõua, siis kohe seejärel algab Eesti käsipalliliiga play-off, kus juhtub pea igal aastal imelisi asju. Näiteks nagu 2015. aasta finaalseeria otsustava mängu lisaaeg Kehra spordisaalis. Polnud vahet, kes võitis (tookord Serviti) – matši vahetu tunnistamine oli tohutu privileeg. Sääraste hetkede kollektsioneerimine on omaette elustiil, tõdes publik muheledes.

Medalimängud on alanud ka võrkpalli- ja saalihokiliigas ning jalgpalli meistrivõistlused pakuvad igal nädalavahetusel põnevaid duelle. Kui ükski meeskond sügavamat poolehoiutunnet ei tekita, siis soovitan valida mõni põnev (noor)jalgpallur ja tema esitusi mäng-mängu haaval tähelepanelikult jälgida – kuidas ta areneb, millised on raskused, kuidas ta nendega kohaneb, mis tema esitusi mõjutab? Ning jutt, nagu ei näeks Eesti liigas korralikke jalgpallimatše, on nelja Tallinna meeskonna alanud hooaja omavaheliste matšidega eranditult ja ammendavalt ümber lükatud! Üha sagedamini pakuvad neid ka tabeli tagumised klubid.

Võistlusi, millele tasub kohapeal kaasa elada, peetakse Eestis pea iga päev. Läheme ja vaatame neid!

Aga kui tõesti kohe üldse ei viitsi tagumikku tugitoolist kergitada, siis eks piduroogi serveeritakse ka televiisori vahendusel. Snuukri MM laekub telepurki samal ajal kui karulauk turulettidele (kahe nädala pärast), sügavat sõltuvust tekitavad mõlemad! Ja vaevalt jõuavad värvilised kuulid Sheffieldis rohelise kaleviga kaetud laudadel peatuda, kui litter jäähoki MMil laksuma hakkab.

Kõige kirjeldatu vahel veel priskete portsude kaupa rallit ja vormelite võidusõitu. Hoia mütsi kinni! Seega, lugupeetud spordisõbrad, elame neile võistlustele kaasa. Kui vähegi võimalik, siis vahetult. Ning võtame seda kõik (mõistuse piires) hinge, sest siis ei lähe spordikevad luhta! Head isu!