IAAFi president Lord Sebastian Coe. Foto: ADRIAN DENNIS
Kergejõustik
3. aprill 2017, 16:01

Venemaa häkkerid ründasid Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu sportlaste andmebaasi (4)

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) teatas, et nende andmebaas langes Venemaa häkkerirühmituse "Fancy Bears" rünnaku alla ning kardab, et nad pääsesid ligi ka sportlaste terviseandmetele. 

Sama rühmitus häkkis möödunud aastal Rahvusvahelise Antidopinguangetuuri (WADA) andmebaasi ning lekitas personaalset infot sportlaste kohta, kes võivad tervislikel põhjustel kasutada muidu keelatuid andmeid. 

IAAF teatas, et neid rünnati 21. veebruaril, kuid praeguseks pole teada, mis informatsiooni häkkerid varastasid. Täna kontakteerus alaliit ka nende sportlastega, kellele on luba keelatud ainete kasutamiseks

"Meie esimene prioriteet on need sportlased, kes usaldasid meile privaatset ja salajast informatsiooni," sõnas IAAFI president Lord Sebastian Coe avalduses. "Me vabandame nende ees ning üritame maailma parimate organisatsioonidega välja töötada võimalikult turvalise keskkonna. 

Pärast rünnakut WADAle, lekitati informatsiooni nii Mo Farah, Rafael Nadali kui ka paljude teiste maailma tippsportlaste kohta.