Hannu Manninen. Foto: KAI PFAFFENBACH
Talisport
4. aprill 2017, 14:47

VINGE! Soome vanameister Hannu Manninen jätkab sportlaskarjääriga vähemalt kuni Pyeongchangi olümpiani

Rahvusvaheline suusaliit (FIS) teatas täna, et soomlasest kahevõistleja Hannu Manninen otsustas sportlasteed jätkava vähemalt tuleva aasta toimuvatel Pyeongchangi olümpiani. 

Aasta tagasi tegi Manninen kaasa kahevõistluse Soome meistrivõistlusel Taivalkoskis, mis tähistas tema suurde sporti tagasitulekut kuueaastase vaheaja järel. Lõpliku otsuse langetas 38aastane sportlane aga sügisel, kuus kuud enne tänavuse suusa-aasta tippsündmust Lahti MMi. 

Nüüd 2016/17 hooaja lõppedes, kui talimängudeni jääb veidi üle 300 päeva, on Manninen valmis suurt väljakutset vastu võtma. "Ettevalmistus Lahti jaoks oli küllaltki lühikene. Selle pealt oli tulemus korralik ning põhjust nurisemiseks pole," sõnas kogenud kahevõistleja. 

"Hea resultaat MMil muutis mind veelgi näljasemaks. Meeskonnavõistluses polnud medal sugugi võimatu. Nii et selle valguses olen tuleva aasta olümpia eel motiveeritud ja tahan seal osaleda."

Soomlaste treener on sportlase otsuse üle mõistagi rõõmus. "Hannu otsus osaleda on kogu alale väga vinge uudis. Ta on meie koondises väga tähtis liige - liidriomaduste ja noortele eeskujuks olemise poolest. 

Tean, et Hannu on olümpial paremas vormis kui sel hooajal. See on suurepärane uudis kogu Soome kahevõistlusele, sest nüüd omame võimalust võidelda meeskonnavõistluses medali eest." 

Esmakordselt 2008. aasta mais sportlaskarjääri lõpetamisest teada andnud Manninenil on suurvõistluste autasusid ette näidata kõvasti. Olümpiamängudelt on vanameister teeninud kolmedelt mängudelt tiimivõistlusel kõik erinevat karva medalit. Lisaks on ette näidata kolm MMi kulda, üks hõbe ja kaks pronksi.