JWRC arvestuses osalevad rallimehed.Foto: @World
Auto-Moto uudised
6. aprill 2017, 15:25

Miko Niinemäe Korsika testikatse järel: "kruusameeste" arvestuses olime esimesed

Täna ennelõunal tehti algust Korsika ralliga, kui sõideti 5,40 km pikkune Sorbo Ocagnano testikatse. Prantsusmaal alustavad oma hooaega tänavused JWRC võistlejad, kelle hulgas ka 2015. ja 2016. aasta Eesti juunioride meistrid Miko Niinemäe ja Martin Valter (Ford Fiesta R2T).

Juunioride arvestuses olid testikatse parimad Nil Solans - Miquel Ibáñez Sotos, kes on JWRC sarja ühed kogenumad võistlejad ning kindlasti on Hispaaniast pärit sõitjad ka sellel nädalavahetusel asfaldil sõidetava etapi ühed peamised võitjasoosikud.

Niinemäe ja Valter sõitsid parima aja välja katse kolmandal läbimisel, kui said ajaks kirja 4.35,7. Kokkuvõttes tähendas see eestlastele JWRC arvestuse seitsmendat aega ning kaotust JWRC parimatele 10,9 sekundit.

"Esimene läbimine oli meie mõlema jaoks ikka väga võõras, aga järgmisel kahel oli juba mõnusam. Proovisime leida head rütmi, et saada veidi kindlustunnet. Kordagi pingutada ei proovinud ja seega usun, et kaotus kiireimale pole liialt suur," ütles Niinemäe pressiteate vahendusel. 

"Martin on oma esimese MM-stardi eel rahulik, kuid kindlasti väga põnevil. Shakedownil sai ta hästi hakkama, aga ülikeerulised olukorrad on alles ees. Tulemuste järgi vaadates teeb positiivse tunde see, et "kruusameeste" arvestuses olime esimesed," võttis Niinemäe testikatse muljed kokku.