Kelly Sildaru.Foto: Alar Truu
Talisport
6. aprill 2017, 17:21

Kelly Sildaru: finaalis tulid mõlemad sõidud välja nii, nagu tahtsin! (8)

Itaalias Valmalencos vigursuusatamise juunioride MMil pargisõidu võitnud Kelly Sildaru rõõmustas, et finaalis tuli tal kõik soovitult välja.

"Täna hoogu jätkus ja sain teha kõike, mida tahtsin," rääkis dopingukontrolli oodanud Kelly Õhtulehele. " Kvalifikatsiooni esimeses sõidus oli veidi ebaõnne, finaalis läksid aga mõlemad sõidud nii, nagu plaanisin."

Kvalifikatsioonis, kus oluline oli lihtsalt olla kaheksa parema seas, tegi Kelly Switch 900 hüpped, ja jõudis kindlalt finaali. Finaalis näidatud esituste lõpetuseks sooritas ta ka Switch 1080 hüppe, tõugates mäenukilt end ära selg ees ning tehes kolm täispööret. Sellele polnud konkurentidel midagi vastu panna.

"Olin natuke närvis nagu ikka startide eel. Rootslanna on väga tugev, seetõttu liiga kindel ei saanud enne võistlust milleski olla," lausus Kelly. Eestlanna kogus finaali esimesel hüppel 94 ja teisel lausa üle 95 punkti, rootslanna Jennie-Lee Burmanssoni parimaks jäi 89.

Kelly oli vaid kümmekond päeva tagasi võitnud elu esimese juunioride MMi kulla, seda Šveitsis Crans-Montanas rennisõidus. 15aastane suusapiiga ei osanudki pakkuda, kas üks neist kuldadest tuli teisest hõlpsamalt või raskemalt.

Küll oli Kelly isa Tõnis Sildaru kindel, et hooaja tähtsaim võistlus oli X-mängud, mitte juunioride MM või mõni muu. "Iga võistlus on tähtis," rõhutasid nii isa kui ka tütar. Kuid papa Sildaru lisas: "Kui võistlusi liigitada, jäävad X-mängud ikka peale."

Hooaja viimane võistlus on peetud, kuidas jäid Sildarud sellega rahule? "Enam-vähem. Eesmärgid peavad olema kõrged, alati saab paremini teha," andis treenerist isa Tõnis märku, et loorberitele ses peres puhkama ei jääda.

Järgmist, olümpiahooaega silmas pidades ei ütle Tõnis Sildaru, et kogu tegevus hakkab käima ainult Pyeongchangi nimel ning taliolümpiamängud oleksid A ja O. "Võtame päeva korraga ja ajame oma asja. X-mängud on jätkuvalt olulised. Igal suusatajal on omad trumbid, edukaks esinemiseks on sel alal vaja stabiilsust ja õnne."