Fernando Alonso.Foto: SAEED KHAN
Vormel 1
6. aprill 2017, 18:44

Kahekordne maailmameister lükkas F1 enneaegse hülgamise ümber: parem olen siin, kui kodulinna supermarketis (1)

Viimastel päevadel on juttu olnud Fernando Alonso võimalikus lahkumisest Honda meeskonnast juba enne kui hooaeg õieti käimagi on läinud. 

Kahekordne maailmameister lükkab aga kuulujutud ümber. "Eelistan olla pigem siin, kui kodulinna supermarketist," teatas Alonso, Mark Webberi väited võimalikust lahkumisest tõele ei vasta. 

Honda mootoril töötav McLaren on veelgi nõrgem ning vähem usaldusväärne kui möödunud hooajal ning meeskond eesotsas hispaanlasega on tipust väga kaugel. Vaatamata sellele ei soovi 35aastane piloot alla anda. 

"Kui mõnda endist sõitjat intervjueeritakse, on alati küsimus Fernando Alonso kohta - kui raske ja keeruline tal ikka on," arutles ta. "Kõik käituvad nagu nad oleksid mulle lähedased ning arvavad, et mul on sügav depressioon - see pole nii. 

F1s annan endast kõik, olen paremini hooajaks valmis kui kunagi varem. Sõidan oma parimal tasemel." 

Aasta esimesel etapil Austraalias oli Alonso sepistamas väikest üllatust, kui sõitis pikalt viimasel 10. punktikohal. Hispaanlase sõnutsi oli tegemist tema karjääri ühe parema sõiduga. Õnnetuseks pidi ta siiski veidi enne finišit katkestama. 

"Meeskond pole väga konkurentsivõimeline, aga see pole asi mida saaks parandada paari päevaga. Samas meeskond ootab minult ekstrapanust tulemuste näol - nii nagu, Austraalias, kus meid ennustati konkurentsitult viimaseks. Loodetavasti suudame Hiinas (tulev GP) punktid ära võtta," rääkis 35aastane piloot. 

"Oleme viimastel kuudel ränka vaeva näinud, et kõrgesse mängu sekkuda. Kui me seda pole suutnud, tuleb midagi muuta. 

Selles põhiküsimus ongi. Oleme siin, et võita, aga kuivõrd see ei õnnestu, siis tuleb meil muutusi läbi viia."