Miko Niinemäe Korsika rallilFoto: @World Media Agency
WRC
7. aprill 2017, 18:02

Miko Niinemäe Korsika rallil tekkinud probleemidest: lõpuks saime sõita nii umbes 20km/h

täKorsika rallil sai alguse ka tänavune JWRC hooaeg, kus teevad kaasa kahel eelneval aastal Eesti juuniorite meistriks saanud Miko Niinemäe ja tema kaardilugeja Martin Valter. Kahjuks rikkusid auto tehnilised probleemid eestlaste avapäeva. 

Korsika ralli avakatselt said Miko ja Martin kirja JWRC arvestuse seitsmenda aja. Kaotust katse võitnud Nil Solansile kogunes 31,2 kilomeetriga 1:23,7.

"Läheb veel veidi aega enne, kui selle pinnasega ära harjun. Katse lõpuosa oli mäest alla ning seal ei olnud meil praktiliselt mingit pidamist," võttis üle kuue aasta taas asfadil sõitev Miko avakatse kokku.

Ralli teine katse jäi kahjuks eestlastele päeva viimaseks. Niinemäe – Valter näitasid kuni viimase vaheajapunktini JWRC arvestuse kuuendat aega, kuid siis tekkis nende Fordil tehniline probleem. Lõpuks jõudsid Miko ja Martin siiski katse finišisse, kuid JWRC arvestuses katsevõidu võtnud  Terry Folbile kaotati ligi kümme minutit (9:43,6).

„Kuni katse viimase splitini olime väga ok tempos, kuid siis tabas meie võistlusautot tehniline probleem, mis seisnes selles, et meie autol polnud enam gaasi vajutades jõudu," selgitas Niinemäe.

"Selle tagajärjel ei saanud me ees olnud mäest üles ning pidime mitu korda proovima enne, kui see õnnestus. Lõpuks saime sõita nii umbes 20km/h ja mäest alla veidi suurema hooga.

Tundub, et tegemist on elektrilise probleemiga, millele üritame nüüd siin rehvivahetuses lahenduse leida. Kui see ei õnnestu, siis oleme sunnitud tänaseks katkestama, sest sellise autoga edasi sõita on ohtlik."

Eestlaste Fiesta R2T turboprobleemid olid ikkagi nii suured, et neid oma jõududega korda ei saadud ning kuna reedesel võistluspäeval polnud ka lõunast hooldust, siis olid nad sunnitud katkestama.