Leho PentFoto: Stanislav Moshkov
Spordivaria
7. aprill 2017, 18:28

Mart Seim on võistluseks valmis!

Leho Pendi EM lõppes raske vigastusega

Splitis toimuval tõstmise EMil käis täna kuni 94 kg kaaluvate meeste seas võistlustules Leho Pent, kes vigastas rebimise kolmandal katsel parema käe küünarliigest. Varem tegi mehele häda vasaku käe sama liiges.

Treener Alar Seim selgitab: "Eelmisel reedel treeningul käis 140 kg rebimisel vasakust küünarliigesest kerge raks läbi. Tehti uuringud ja lõplik otsus oli ikkagi EMile võistlema tulla. Täna rebis ta avakatsel 155 kg ja kõik oli okei. 160 kg peal tekkis alateadlik hirm vigastuse ees ja hea võimalus jäi realiseerimata.

Leho ütles, et kang raske ei tundnud ja palus kolmandaks katseks kangile asetada 162 kg. Kang oli juba kätel ja ta hakkas püsti tõusma, kuid siis vajus koormus paremale. Alateadlikult hoidis vasakut kätt, kuid vigastas lõpuks paremat."

Seimi sõnul on Pent pettunud, kuid püssi põõsasse ei viska. "Ta valmistus selleks EMiks väga pikalt… Nüüd on käsi kaela külge seotud ja esmaspäeval tehakse põhjalikud uuringud. Samas ega käevigastusega treeningud lõppe. Saame teha jalgu, kõhtu ja selga. Siht on ikkagi sügisel toimuvale MMile pääseda!"

Laupäeval tuleb Splitis põrandale ka üliraskekaallane Mart Seim. Viimased kolm kuud on ta saanud ilma probleemideta treenida. "Kõik treeningud on plaanipäraselt tehtud. Üle ei tasu mõelda. Kolm kuud väga hästi treenitud ja tuleb lihtsalt endast parim anda."

Seimi konkurendid on Splitis ülitugevad: kohal on Rio olümpiamängude esinelik: grusiinid Laša Talahhadze ja Irakli Turmanidze ning armeenlased Gor Minasjan ja Ruben Aleksanjan. Lisaks astub areenile ka Riost võistluskeelu tõttu eemale jäänud venelane Ruslan Albegov.

"Kõik mehed on kohal. Treenime nendega samas saalis, kuid ei tea, milleks nad võimelised on. Maksimumsooritust seal keegi ei tee. Käib vormi häälestamine ja püütakse kiiruslikke nüansse parandada," selgitas Alar Seim.