Foto: Roomet Ild
Galeriid
9. aprill 2017, 16:31

GALERII | Tartus jooksis veteranide auks ligi tuhat inimest (4)

Täna joosti Tartus Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide auks selle kevade esimene Sinilillejooks, millest võttis osa ligi tuhat inimest. Üldarvestuses oli parim Martin Vilismäe.

3,2 kilomeetrisele rajale olid tulnud veteranidele au andma nii jooksjad kui ka tervisekõndijad. Kuue võistlusklassi kolme parimat autasustati Sinilillejooksu medaliga. Üldarvestuses saavutas parima tulemuse Martin Vilismäe ajaga 10 minutit ja 59 sekundit.

Sinilillejooksul oli osalejatel võimalik end proovile panna ka sooritades üldfüüsilist testi, mida viisid läbi Balti Kaitsekolledži õppurid. Rahvale esinesid kaitseväe orkestri ajateenijate rockband ning laululapsed Fa-Dieesist ja Sassi lasteaiast. Samal ajal Sinilillejooksuga peeti Tartu Spordiselts Kalevi eestvedamisel veteranide auks ka Tartu koolidevahelised linnateatejooksu meistrivõistlused.

„Olen igal aastal ostnud sinilillemärgi, minu jaoks on see parim võimalus näidata austust Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranidele ning tore oli näha täna nii palju inimesi seda sama tegemas,“ ütles Sinilillejooksul esimest korda osalenud Pille-Riin Meikop.

Järgmised Sinilillejooksud toimuvad 22. aprillil Tallinnas, 23. aprillil Brüsselis ja 27. aprillil Tapal. Rajale on oodatud nii jooksjad kui ka kõndijad.

Neljandat aastat peetava heategevusliku Sinilillekampaaniaga kutsutakse üles Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide tunnustamiseks kandma sinilillemärki. Kampaaniat korraldavad MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing koostöös Naiskodukaitsega. Kampaania üritustega saab tutvuda siit kodulehelt www.annameau.ee.