Siim-Sander Vene viskas 11 punkti.Foto: nn-basket.ru
Korvpall
9. aprill 2017, 18:09

Nižni Novgorod võitis, kuid play-off'i jõudmise lootus kadus

Paras tsirkus: Nižni Novgorodi vastased loopisid vabaviskeid mööda, et vältida lisaaega!

Korvpalli Ühisliigas võõrustas Siim-Sander Vene koduklubi Nižni Novgorod Kasahstani tiimi Astana ja võitis 76:72, kuid play-off'i lootuse säilimiseks tulnuks vähemalt kümne punktiga üle olla.

Nimelt oli Nižni võõrsil kaotanud 84:93, neil on nüüd 8 võitu ja pidada ainult üks mäng. Astana hoiab 9 võiduga viimast play-off-kohta ning kui lõpuks kogutaksegi võrdselt võite, loeb paremus omavahelistes mängudes. Vett võiks veel segada Saraatovi Avtodor, kel samuti võimalik saada kokku 9 võitu, kuid ka sel juhul oleks "surnud ringis" parima tulemusega Astana, mitte Nižni Novgorod.

Mängu viimane minut oli koomiline. Astana tegi kõik selleks, et mäng ei läheks lisaajale (siis jäänuks Nižnile võimalus saavutada vajalik 10-punktiline edu!) ehk normaalaeg viiki ei jääks. Robert Lowery imekolmene viis Astana ette 72:71, Nižni rünnak ebaõnnestus ning seejärel viskas Leonidas Kaselakis meelega mööda mõlemad vabavisked, et võõrustajatel ei tekiks viigivõimalust. Nižni rünnakul vältis Astana vea tegemist ja lasi Tomislav Zubcicil rahulikult kolmese teele saata. Kaselakis teenis veel korra vabavisked ja saatis palli taas meelega mööda...

Nižni ei saanud end täna kuidagi käima, poolaeg kaotati 25:34. Viimase minuti alguseks saadi ette 71:67 ja tekkis kerge lootus, et ehk sünnib ime ja saadakse kätte vajalik kümnepunktiline vahe, kuid seda ei juhtunud. Vene kogus 26 minutiga 11 punkti, 2 lauapalli ja 2 korvisöötu. Võitjate resultatiivseim oli kõik 40 minutit mänginud Kenny Boynton 17 silmaga.

Nižnil jääb sel hooajal pidada veel vaid üks mäng, tuleval pühapäeval kohtutakse Minskis sealse Tsmokiga.

Tänases esimeses mängus alistas Krasnojarski Jenissei Riia VEFi 88:71 ja astus suure sammu 6. koha suunas. Ekskalevlane Frank Elegar kogus 13 punkti ja 11 lauapalli. Saraatovi Avtodor oli 110:99 üle Permi Parmast ning see tähendas, et BC Kalev/Cramo ei saa enam saada kõrgemat 11. kohast.

Tabel: