Foto: PantherMedia / Scanpix
Liigume
10. aprill 2017, 15:50

Liikumistervise innovatsiooni klaster SportEST kutsub töötajate terviseedenduse seminarile

Liikumistervise innovatsiooni klaster SportEST korraldab teisipäeval, 11. aprillil Tallinnas Audenteses kõigile avatud seminari „Ettevõtte kalleim vara – terved töötajad“, mis keskendub töötajate tervisedendusele ning inimeste tervena elatud eluaastate suurendamisele.

SportEST klastri projektijuht Helin Pevkuri sõnul on seminari eesmärk pakkuda teadmisi töötajate tervise ja tööheaolu tõstmiseks. „Kontorites töötavad inimesed istuvad igapäevaselt väga palju. See on üks põhjuseid, mis uuringud näitavad eestlaste tervena elatud aastate arvu vähenemist. Seminaril räägime sellest, mida tööandja ning töötaja ise saavad teadlikult oma keha ja vaimu tervise heaks ära teha. On ju terve ja õnnelik töötaja iga organisatsiooni edu alus. Seminaril räägime pikaajalise istumise mõjust tervisele, terviklikust ennetusstrateegiast ettevõttes ning toome praktilisi näiteid, kuidas töötajate rahulolu ja tööheaolu parandada. Samuti räägime tekkinud vaevuste leevendamisest,“ ütles Pevkur.

Seminaril esinevad mitmed füsioterapeudid, psühholoog ja treenerid, oma ettevõtte kogemusi esitleb personalijuht. Seminari avab Eesti Olümpiakomitee asepresident Jüri Tamm. Lisaks on võimalik messialal tutvuda klastri partnerite toodete ning teenustega ja teha tasuta terviseteste.

Klastri partner, Soome aasta ettevõtjaks (AKAVA) ja aasta füsioterapeudiks 2016 valitud Fysio Centeri tegevjuht Susanna Antikainen tõi missioonina välja töötajate tervise ja heaolu parandamise. „Meile on südamelähedane liikumise ja tervislike eluviiside soosimine. Usume, et rahuoleva ja terve töötaja töömotivatsioon ja sidusus ettevõttega on kõrgem ning nii tasub tervisesse panustamine ära ka tööandjale," ütles Antikainen.

Klastri partneri, Fysio Center Eesti projektijuht Liis Kukkonen lisas, et olulise teemana tuleb seminaril käsitlemisele passiivse eluviisi tagajärjed tervisele. „Viimastel aastatel on palju uuritud seda, kuidas liigne istumine tervisele mõjub ja kui suur on töölaua tagant üles tõusmise kasu tervisele," ütles Kukkonen.

Seminari „Ettevõtte kalleim vara – terved töötajad“ korraldab klaster SportEST koostöös klastri partnerite Eesti Olümpiakomitee, Audentese, Tartu Ülikooli, Fysio Centeri, Fysioline Eesti, Tervisepisiku, Füsioteraapia Kliiniku, MyFitnessi ja Lust Koolitustega. Seminar toimub 11. aprillil kell 12-18 Tallinnas Audentese Spordigümnaasiumis (Tondi 84). Osalema on oodatud personalitöötajad, tervishoiuspetsialistid, (keskastme)juhid, pereõed, perearstid, kontoritöötajad ja kõik teised, kes on huvitatud töötajate tervisedendusest.

Liikumistervise innovatsiooni klaster SportEST on ühendus, mis koondab erinevaid valdkondlikke asutusi, organisatsioone ja ettevõtteid, et välja töötada uusi innovaatilisi lahendusi liikumistervise valdkonnas.

Seminari korraldab Liikumistervise innovatsiooni klaster SportEST ja kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Seminari programm ja rohkem infot: https://www.sportest.eu/et/kutse-seminarile-ettevotte-kalleim-vara-terved-tootajad/