Claudio RanieriFoto: AP / Scanpix
Jalgpall
11. aprill 2017, 12:49

Emotsionaalne Claudio Ranieri Leicesterist vallandamisest: ma ei suuda uskuda, et mu mängijad tapsid minu. Ei, ei, ei!

Endine Leicester City peatreener Claudio Ranieri ei taha uskuda, et mängijad põhjustasid tema klubist vallandamise. Ta usub, et pigem oli selle taga keegi klubi ametnik. 

Varem ka näiteks Londoni Chelsea't juhendanud Ranieri tegi mullu Leicesteriga imelise hooaja, mille sarnast polnud varem Premier League'is ja ilmselt ka jalgpallimaailmas nähtud. Järgmine aasta oli aga murederohke ning veebruaris itaallane vallandati. 

"Ma ei suuda uskuda, et mu mängijad tapsid mind. Ei, ei, ei," rääkis Ranieri Sky Sportsile. "Võib olla oli see keegi klubist. Mul oli eelmine hooaeg väikene probleem, kuid siis võitsime tiitli. See aasta aga kaotasime ning võib olla avaldasid need inimesed minust vabanemiseks rohkem survet."

Ranieri vallandamise ajal lahutas Leicesterit väljalangemistsoonist kõigest üks punkt. Itaallase lahkumise järel võttis juhendamise üle seni abitreeneri kohustusi täitnud Craig Shakespeare, kes võitis esimesed kuus kohtumist klubi lootsina. 

"Ma kuulsin mitmeid jutte. Ma ei taha öelda, kellega tegu. Ma olen lojaalne. Ma ütlesin kõik asjad näost näkku ära," ei avaldanud Ranieri inimest, kellega ta tülitses. 

"Ma arvasin, et Sevilla mängust saab pöördepunkt. Kõik võitlesid koos, Jamie Vardy lõi veel värava. Aga teel Inglismaale sain teada, et mind vallandatakse. See šokeeris mind ja paljusid teisi." 

Ranieri viitab viimasele kohtumisele Leicesteri peatreenerina - Meistrite liiga kaheksandikfinaali avakohtumisele Sevillaga. Hispaania klubi läks küll 2:0 ette, kuid Vardy värav 73. minutil jättis Inglismaa meistrile võimaluse korduskohtumises edasipääsu nimel võidelda.

Koduväljakul saadigi juba uue juhendajaga 2:0 võit ning selle nädala kolmapäeval mängib Leicester juba Meistrite liiga veerandfinaalis Madridi Atleticoga. 

Pärast Ranieri vallandamist levisid uudised, et mängijad sundisid klubi juhtkonda itaallasest vabanema, aga nii Vardy kui ka väravavaht Kasper Schmeichel lükkasid väited ümber. 

Itaallase vallandamine mõjus paljudele šokina, sest veel üheksa kuud tagasi tõstis tema ja Leicester peakohale Premier League'i karika. Paljud tundsid talle kaasa. Endine Inglismaa koondislane ning klubi mängija Gary Lineker poetas pisara, ManU peatreener Jose Mourinho kandis särgil Ranieri initsiaale ning sõnas, et Leicesteri mängijad olid isekad. 

"Toetus oli imeline;" rääkis Ranieri. "Premier League'i võidu puhul sain kingitusi ja kaarte, veinipudeleid ja šampust. Pärast vallandamist oli mu maja asju täis. Juhul, kui mul pole aega kõigile vastata, siis soovin tänada kõiki fänne.

Olen Euroopas võitnud mitmeid auhindu, aga kunagi varem tiitlit. Kolm korda jäin teiseks. Leicester ja Leicesteri fännid jäävad igaveseks minu südamesse."