Thomas Tuchel.Foto: Martin Meissner
Jalgpall
13. aprill 2017, 00:21

Dortmundi peatreener: meie soovi veerandfinaalkohtumine edasi lükata lihtsalt ignoreeriti (1)

Dortmundi Borussia peatreener Thomas Tuchel avaldas oma mängijatele pärast 2:3 kaotust Monacole kiitust, kuid oli sügavalt pettunud UEFA tegutsemises.

"Soovisime, et meile oleks juhtunuga toime tulemiseks rohkem aega antud. Paraku keegi Šveitsist ütles, et täna tuleb mängida," sõnas Tuchel BBCle. 

"Meile teatati sõnumi teel, et UEFA langetas sellise otsuse. Tehtud otsus tuli meile šokina. Me ei unusta seda, asjale jääb väga halb maik külge." 

Vähem kui 24 tundi varem kolm pommiplahvatust läbi elanud meeskond oleks soovinud küll ajapikendust, kuid alla ei soovitud samuti anda. 

"UEFAle oli äärmiselt tähtis, et mäng toimuks. Meil ei jäänud muud üle, kui platsile tulla, sest tahame võimalikult kaugele jõuda. Me ei taha juhtunut vabanduseks tuua," rääkis Dortmundi loots. 

Ta lisab: "Igal mehel on õigus sellest omamoodi üle saada. Meeskond ei paistnud täna sugugi sellises seisus, nagu nii tähtsaks mänguks vaja oleks. 

Lasime hommikul kõigil ise otsustada, kas nad soovivad mängida või mitte. Pärast treeningkorda läksid asjad veidi paremaks, kuid päris korda ei saanud kindlasti." 

Pärast juhtunut mängida välja korralik tulemus, tegi Tuchelile rõõmu. "Mehed näitasid tõelist iseloomu. Võitsime teise poolaja - meeskonna vaim oli vinge. Teenisime hea tulemuse, kuid see oli alles veerandfinaali esimene pool."