Rapla vs Valga-Valka.Foto: Alar Truu
Korvpall
13. aprill 2017, 20:48

Teise veerandi 34:6 võitnud Rapla sõitis Valgast teerulliga üle, Kalev/Cramo samuti ühe jalaga poolfinaalis (1)

Korvpalli Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseeriates võtsid Kalev/Cramo ja Rapla sisse üsna turvalise 2:0 eduseisu. Kalev oli 89:67 üle Rakvere Tarvast, Rapla 99:70 Valga-Valkast.

Omamoodi kummaline matš toimus piirilinnas, kus Valga võitis avaveerandi 24:20, kuid lagunes seejärel täielikult – kolmas veerand kuulus Raplale skooriga 34:6. Ka poolajapausi järel ei läinud valgalaste seis paremaks ja Aivar Kuusmaa hoolealused said kindla ja ülivajaliku võidu.

Rasham Suarez viskas Rapla kasuks 23, Domen Bratoz lisas 14 ja Jito Kok 12 silma. Valga parimatena jäi Rain Raadiku ja Kristaps Kanbergsi arvele 12 punkti.

Noored Rakvere mehed tegid kodus valitseva meistri vastu küll südi mängu alguse (avaveerand Kalevile 19:18), kuid teise veerandaja keskel pani Kalev oma paremuse kindlalt maksma.

Võitjate poolelt tegi enim skoori 13 punkti kogunud Mickell Gladness, Timo Eichfuss ja Martin Dorbek kogusid kumbki 12 punkti. Algviisikus jooksis väljakule ka Matthias Tass, kes viskas kaks punkti ja võttis maha kuus lauapalli. Üleplatsimees oli Tarva viskekahur Siim-Markus Post 22 silmaga.

Poolfinaali jõudmiseks on vaja veerandfinaalis võita kolm mängu.