Mick Schumacher käib oma isa jälgedes.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
14. aprill 2017, 10:45

Schumacher: "Ma ei ole veel F1 sarja jaoks valmis." (1)

Terve mootorispordimaailma pilgud on tänavu pööratud FIA F3 Euroopa võistlussarjale. Kui meie ootame huviga, kuidas käib käsi seal teist aastat kihutaval Ralf Aronil, siis suurem vormeliavalikus ootab suuri tegusid seitsmekordse F1 maailmameistri Michael Schumacheri pojalt Mickilt.

Peamine küsimus, mida noorelt sakslaselt küsitakse, puudutab tema tulevikku – millal näeb Schumacheri nime taas kuninglikus vormelisarjas?! On ju sakslane juba 18-aastane. Max Verstappen oli F1 karuselliga liitudes temast nooremgi…

"Nemad astusid selle sammu F1-sarja varakult, aga mina ei ole selleks veel valmis," vahendas F1 Today Schumacheri vastust, et ta ei soovi üle enda varju hüpata. On ju tänavune hooaeg noormehe esimene F3 autolgi.

"See on mu esimene aasta, nii et sihiks on õppida ja proovida olla uustulnukate arvestuses tipus. Hetkel teen veel enda asja. Pean end veel tõestama ja arenema," nentis Schumacher, kelle kosimist on juba kaalunud isa endised F1-meeskonnad Ferrari ja Mercedes "Ma üritan alati endast parimat anda ja tahan võistelda parimate vastu – nemad on kõik F1-s."

Euroopa F3 selle hooaja võidukihutamised saavad legendaarsel Silverstone’i ringrajal alguse juba täna! Eile toimunud esimeses kvalifikatsioonisõidus näitas Hitech GP meeskonna ridades kihutav Aron 13. aega. Prema sõitja Schumacher oli koha võrra kõrgemal, edestades meie meest  0,179 sekundiga. Teised kvalifikatsioonid ning ka esimene võidussõit on kavas täna.

Hooaja esimese kvalifikatsioonisõidu tulemused. Foto: Kuvatõmmis

Silverstone'is võistleb sel nädalavahetusel ka Tristan Viidas - ELMS kestvusautode sarjas.