Anett Kontaveit sai ülimalt väärtusliku võidu.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
14. aprill 2017, 14:06

Kontaveiti imeline mäng tõi koha WTA-turniiri poolfinaalis (8)

Anett Kontaveit (WTA 99) alistas Bieli 250 000 dollari suuruse auhinnafondiga Bieli WTA turniiri veerandfinaalis belglanna Elise Mertensi (WTA 68) 7:5, 6:7 (2:7), 6:1 ja jõudis poolfinaali. Kui eestlanna suudaks ka nelja parema seas näidata sellist mängu, kui täna parimatel hetkedel, peaks avanema ka finaaliuks.

Kontaveit alustas tänast lahingut eakaaslase Mertensiga nirult – oma esimese servigeimi lasi ta käest ning jäi kiirelt geimidega 0:2 kaotusseisu. Edasine esitus oli meie esinumbri poolt aga oivaline!

Kaks tundi pusimist, aga võit tuli Kontaveidile! Foto: Kuvatõmmis

Jah, eksimusi tuli Kontaveidi mängu sisse. Seda nii tõrjetel, rünnates kui ka oma servil – topeltvigu kogunes mängu peale eestlannal 10. Aga prohmakatest enam maksis kohtumises tahe, millega Kontaveit iga punkti nimel võitles. Äralöögid, mis ta vaatamata surve alla sattumisele suutis teha, olid suisa hingematvad. Esimese geimi võit tuli lõpuks skooriga 7:5 ning teises võttis meie tennisist sisse 5:2 eduseisu.

Seejärel tuli Kontaveidi mängu mõõnaperiood. Mertens võitis neli geimi järjest, Kontaveit küll vastas, aga kiires lõppmängus jäid rumalad vead eestlannat kimbutama. See läks käest 2:7 ja sellega kogu sett 6:7.

"Mis toimub? Sa tapad end seal väljakul ise. Ma ei näe neid serve, mida on vaja. Ma ei näe midagi, mida tahaks näha," küsis raskel hetkel Kontaveidilt treener Glenn Schaap.

Otsustava seti eel oli õhus küsimus: kas Kontaveit suudab käest lubatud eduseisule ja pettumusele vaatamata säilitada külma pead. Vastuseks osutus: jah! Murdeliseks osutus seti kolmas geim, kus Kontaveit tegi Mertensi servil ees olles rumala vea, lubas belglanna ette, aga võitles end tulihingeliselt mängu tagasi ja realiseeris teise murdepalli. Edasi kulges kõik juba eestlanna domineerimisel ja võit tuli 6:1.

Mängu statistika Foto: Kuvatõmmis

Kontaveit on WTA turniiri poolfinaalis mänginud varemgi: 2016. alistus ta sama taseme turniiril Hiinas Lesia Tsurenkole 4:6, 2:6 ja Mehhikos Kirsten Flipkensile 6:7 (6:8), 4:6.

Seekord võib unistada, et avaneb ka ka finaaliuks, sest järgmises kohtumises tuleb Kontaveidile vastu kindlasti mängitava tasemega tennisist – kas maailma 98. reket Camila Giorgi või sootuks WTA edetabeli 108. real paiknev Aliaksandra Sašnovitš.