Anett KontaveitFoto: AFP / Scanpix
Tennis
15. aprill 2017, 17:35

FANTASTILINE! Anett Kontaveit jõudis karjääris esimest korda WTA turniiri finaali! (24)

Anett Kontaveit (WTA 99) alistas 250 000 dollari suuruse auhinnafondiga Bieli WTA turniiri poolfinaalis valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitši (WTA 108.) 6:4, 4:6, 7:5 ja jõudis finaali!

Kontaveidi kahe esimese servigeimi peale sai Sasnovitš viis murdepalli, ent ei suutnud ühtegi realiseerida ning avasett jätkus ülimalt tasavägiselt. Seisult 4:4 võitis Anett enda servigeimi ning läks juhtima 5:4. 

Siis oli vastase kord servida ning Kontaveit teenis kaks settpalli, kuid ei suutnud neid võita. Tasa mängul tekkis eestlannal ka kolmas võimalus avasett lõpetada ja siis see ka õnnestus - esimene sett 6:4 Kontaveidile. 

Teine sett ei kujunenud Anettile positiivseks. Pärast enda servigeimi võitu omas Kontaveit seisul 40:15 kaks murdepalli, kuid ei saanud neid kätte. Eestlannal sagenesid lihtvead ja teise servi nõrkus andsid edu valgevenelannale, kes võitis viis geimi järjest. 

Kontaveit suutis korraks ka elevust tekitada, võites omakorda kolm geimi järjest ja vähendades vahe 5:4 peale. Siiski ei suutnud ta teist korda Sasnovitšit murda ning kaotas teise seti 4:6.  

Kolmandas setis tõusis mängutase märgatavalt. Pallivahetused muutusid pikemaks, löögid täpsemaks ning tennisistid andsid endast kõik. Kahjuks algas otsustav sett Kontaveidile nürilt, sest Sasnovitš murdis koheselt tema servi ning läks 2:0 juhtima. 

Valgevenelannal oli veel Anetti teises servigeimis kaks murdepalli, ent eestlanna suutis raskest seisust välja tulla ning võita kolm geimi järjest, minnes ise 3:2 ette. Sellele vastas Sasnovitš omakorda Kontaveidi servimurdega ning läks ise otsustavas setis 4:3 juhtima. 

Tasavägises lahingus peitus aga veel üks pööre ning eestlanna suutis koheselt Sasnovitši servi taas murda. Enda servigeim tuli kindlalt ning Kontaveiti lahutas finaalikohast üks geim. 

Mõlemad tennisistid võitsid enda järgmised servigeimid kuni seisuni 6:5. Sasnovitšil oli enda servi hoidmisega suuri raskusi ning Kontaveit omas nelja matšpalli. Nendest viimasel lõi valgevenelanna palli auti ning Kontaveit pääses kahe tunni ja 23 minutiga homsesse finaali. 

Matši statistika:

Esikohamängul on Kontaveidi vastaseks kas turniiri esimene paigutus, tšehhitar Barbora Strycova (WTA 18.) või tema kaasmaalane Marketa Vondrousova (WTA 223.).