Rain VeidemanFoto: Facebook / Udine
Korvpall
15. aprill 2017, 23:26

Itaalia meistriliigas sai väärt võidu Varese, Saksamaa esiliigas jõudis Kullamäe poolfinaali!

VÕIMAS! Rain Veidemani koduklubi tuli viimasel veerandil 13-punktilisest kaotusseisust välja ja võitis

Eesti korvpallikoondislase Rain Veidemani koduklubi Udine tuli Itaalia esiliigas viimasel veerandil 13-punktilisest kaotusseisust välja ja alistas esikohta jagava Treviso 65:62!

Kohtumist hästi alustanud Udine võitis võõral väljakul avaveerandi 14:11, kuid teisel perioodil tabas neid mõõn ning poolajaks juhtisid juba võõrustajad 31:23. Ka pärast kolmandat perioodi tundus, et eestlase koduklubi kaotab, sest tabloo näitas nende kaotusseisu 35:48.

Siiski tõestas Udine taas, et neid ei tasu enne viimast kümmet minutit maha kanda. Raskest seisust roniti võõrsil välja ning Veidemani ja tiimikaaslase Stan Okoye vabavisked viimasel minutil andsid neile magusa 65:62 võidu. Eesti koondise kapten kogus lõpuveerandil 11 punkti.

Veideman kogus 19 punkti (visked väljakult 16/5, sh kolmesed 7/1), 3 lauapalli ja 3 resultatiivset söötu. Meeskonna resultatiivseim oli Abdel Fall 20 silmaga, lisaks võttis ta maha ka 12 lauapalli.

Viienda võidu järjest saanud Udinel on enne viimast vooru 29 mängust 15 võitu ja 9. koht. Punase joone peal olevatel Veronal ja Mantoval küll ainult üks võit rohkem, kuid Udine ei saa enam kumbagi teoreetiliselt edestada ning jääb seetõttu play-off'ist välja.

Itaalia meistrisarjas kogus Kristjan Kangur 15 minutiga 3 punkti ja 4 lauapalli, aidates Varese 83:80 võiduni Trento üle. Varesel on 27 mängust 12 võitu ja 12. koht, kuid play-off-positsioon jääb sarnaselt Udinega ainult ühe võidu kaugusele! Ning siin on lõpuni kolm vooru.

Saksamaa esiliigas alistasid Kristian Kullamäe ja Oettinger Rockets Crailsheimi 95:70 ja jõudsid 3:1 seeriavõiduga poolfinaali!