Nikolai Novosjolov ja Igor Tšikinjov.Foto: Viljar Voog
Vehklemine
17. aprill 2017, 04:00

Nikolai Novosjolov on EMi eel tervisega kimpus (1)

Epeevehklemise kahekordne eksmaailmameister Nikolai Novosjolov jättis streikiva tervise tõttu vahele laupäeval peetud Eesti meistrivõistlused.

Eesti meestekoondise peatreener Igor Tšikinjov ei soovinud täpsustada, milline mure – kas haigus või vigastus? – Novosjolovi Sten Priinitsa võiduga lõppenud turniirilt eemale jättis. "Igal ühel on oma väikesed saladusprobleemid, mistõttu hoiame viit vehklejat valmisolekus, stand by peal," ütleb Tšikinjov.

Nimelt pääsevad tiitlivõistlustele – Gruusia pealinnas Tbilisis toimuv EM läheb lahti 12. juunil, MM algab 19. juulil Saksamaal Leipzigis – neli meest ning Tšikinjovi sõnul käib valik kvinteti Novosjolov, Priinits, Peeter Turnau, Jüri Salm ja Marno Allika vahel. Peaks keegi vigastusega välja langema, on asendus võtta.

Enne EMi läheb meeskond välismaale treeninglaagrisse, sest "edasi arenemiseks on vaja kõva rahvusvahelist sparringut". Võimalike sihtkohtade valik väga lai pole, sest paljud riigid teevad enne tiitlivõistlusi oma laagreid, kuna neil on riigisiseselt korralikul tasemel treeningpartnerid. Eestlased on tänavu käinud kaks korda Venemaal, nüüd proovitakse läbi rääkida näiteks Poola, Ungari, Iisraeli või Taaniga.

EMi eel on kavas kaks MK-etappi. Mai lõpus Kolumbias, Bogotas toimuvale mõõduvõtule ei minda kindlasti, sest see toimub kõigest kaks nädalat enne EMi ning enam kui 10 000 km kaugusele lendamine on raske, väsitav ja kallis. Mai keskel Pariisis peetaval MK-etapil osalemine on Tšikinjovi sõnul lahtine.

***

Eesti meistrivõistlustel tegid puhta töö Helen Nelis-Naukase õpilased. Meeste kulla võitis Sten Priinits, kes alistas finaalis 15:11 Peeter Turnau. Naiste meistriks tuli Nelli Paju, kes oli finaalis lisaajal 13:12 parem Erika Kirpust. Mõlemad võistkonnavõistlused lõppesid En Garde klubi võiduga.