Rapla-Valga veerandfinaalseeria kolmas kohtumineFoto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
17. aprill 2017, 20:55

Rapla lunastas esimesena poolfinaalpääsme

Eesti korvpalli meistriliigas selgus täna esimene poolfinalist, kui Rapla sai kodusaalis kolmandat korda järjest jagu Valgast. 

Rapla alustas närvilises mängus enesekindlamat ning avaveerand võideti 28:18. Valga mehed polnud üldse rahul ka kohtunike tegutsemisega, mis päädis vahetusmeestepingile antud tehnilise veaga. "Näidake kuradima kordust (kohtunikele). See on täiesti hullumeelne, kuradi play-off'id Eestis," vahutas Valga peatreener Kristaps Zeids ajakirjanike suunas. 

Teisel perioodil ärkasid ellu ka valgalased, kes tegid kiiresti kohe 6:0 vahespurdi ning läksid DeAndre Mathieu korvist 4.29 enne poolaja lõppu matši esimest korda ka juhtima. Pärast kahte veerandit näitas tabloo piirilinna võistkonna 49:44 eduseisu. 

Pärast käiku riietusruumis alustas energelisemalt kodumeeskond. Kuigi paar minutit enne kolmanda perioodi lõppu oldi veel 60:66 kaotusseisus, siis veerand lõpetati soliidselt ning juhiti 70:69. 

Vigaderohkes mängus langes Rapla tsenter ja liider Thomas van der Mars 8.41 enne lõpusireeni viie veaga välja, tehes võõrustajate seisu veelgi raskemaks. Aivar Kuusmaa juhendatavatest olid rivist väljas veel Jito Kok, kes vigastas kohtumise alguses selga ning Domen Bratožit vaevas haigus.

Sellest hullu polnud, sest Valga ei leidnud terve teine poolaeg üles esimesel kahel veerandil tervelt 22 punkti visanud Ivars Žvigursit ning juba niigi kriitilise seisu tegi hullemaks Kristaps Kanbergsi viies viga 6.15 enne lõppu, kui Rapla juhtis 79:75. 

Rapla suutis edu lõpuni hoida ning isegi seda veel suurendada, võites kolmanda veerandfinaalkohtumise 94:85 ning kogu seeria mängudega 3:0.