Markus Jürgenson Eesti koondise särgis Leedu vastu.Foto: TAIRO LUTTER
Jalgpall
18. aprill 2017, 11:55

Soomes leiba teeniv Markus Jürgenson pommiähvardusest: keegi prõmmis uksele, aga me ei avanud seda kohe

Eesti jalgpallurite Markus Jürgensoni ja Marko Meeritsa koduklubi Vaasa oli Soome kõrgliigas võitnud 4:2 Rovaniemi, kui meeskonna peatreener Petri Vuorinen mängujärgset koosolekut pidas. Loetud minutid hiljem prõmmiti uksele ning ehkki Jürgensoni sõnul sellest algselt välja ei tehtud, avati pärast Vuorineni kõne lõpuks uks ning saadi teada: Rovaniemi staadionile oli tehtud pommiähvardus.

Mõistagi kiirustasid mängijad riietusruumist välja, kuid et aega oli vähe ning matš alles lõppenud, olid paljud tiimiliikmed mänguvormis ja/või putsades. "Mõtlesin, et ei või olla," meenutab Jürgenson oma esmast reaktsiooni.

Alguses pidid mängijad seisma staadioni kõrval, kus Jürgenson puhus juttu endise meeskonnakaaslase Sakari Tukiaineniga, kellega mängiti koos FC Floras. "Seejärel saime bussi sooja ning käisime ka õhtust söömas. Kokku pidime ootama umbes kaks ja pool tundi, et riietusruumi tagasi saada," ütleb 29aastane Jürgenson, kes liitus Vaasaga tänavu veebruaris 1+1 lepinguga.

Kui rahutuks pommiähvardus Jürgensoni tegi? "Eks ikka oli ärev, aga soomlased on väga ettevaatlikud," lausub ta ning lisab, et pika ootamise ajal ei jagatud Vaasa mängijatele just kuigi palju informatsiooni, millal nad riietusruumi tagasi minna saavad.

Ehkki ootamine oli kahtlemata tüütu, tegi selle veidigi lihtsamaks tõik, et Vaasa võitis kohtumise 4:2. Kui Meerits tegi kaasa täismängu, siis Jürgenson jäi vahetusmeeste pingile. Liigatabelis on kolm kohtumist pidanud Vaasa kolme punktiga 12 meeskonna konkurentsis seitsmes, kuid enamik konkurentidel on üks mäng vähem peetud.