Teine finaalmäng ei pakkunud just mänguilu, küll aga armutut võitlust! Foto: Aldo Luud
Võrkpall
19. aprill 2017, 20:49

TÕSINE FINAAL! Selver alistas rabedas ja närvilises duellis Tartu ning on poolel teel tiitlist

Võrkpalli Eesti meistrivõistlused finaalseeria teises kohtumises teenis Tallinna Selver võõral väljakul Tartu üle 3:1 võidu Tartu ning asus mängudega 2:0 juhtima. 

Pärast võrdset algust haarasid mänguohjad külalised. Geimi keskosas kasvatati edu korraks viiele - 19:14, millele tartlased pärast mõtlemisaega 4:0 spurdiga vastasid. Selver suutis end aga koguda ning geimi 25:20 paremusega enda kasuks pöörata. 

Teises vaatuses aga rollid vahetusid, kuid ohjad olid pidevalt Tartu käes. Kiiresti teenitud algedu kasvas ühel hetkel lausa kaheksa punktiliseks. Võõrustajad näitasid turvalist 25:19 paremust ja viigistasid mänguseisu. 

Korralikuks andmiseks läks kolmandas geimis, mis kätkes endas kõike, mida ühes finaalkohtumisest oodata võiks. Oli nii närvilisust, emotsioone, ilusaid punkte kui ka lapsikuid vigu. Mäng püsis pidevalt tasavägisena - rohkem kui kahepunktilist edu kummalgi haarata ei õnnestunud.

Pingelise heitluse otsustavatel hetkedel õnnestus külmemat pead säilitada Selveril, kui seisult 22:22 võeti viimasest neljast punktist kolm. Tallinlaste võidunumbrid seega 25:23 ja võidust jäi lahutama vaid üks geim 

Lahing jätkus sealt, kus pooleli jäi. Võrdlemisi rabe, kuid äärmiselt võitluslik. Selver pääses 10:6 ette, kui Oliver Lüütsepp Tartu poolt aja maha võttis. Suurt muutust see mängu ei toonud ning külalised purjetasid ülikindla 25:14 geimi- ja ühtlasi 3:1 mänguvõiduni. 

Selver asus seega finaalseeriat 2:0 juhtima. Järgmine lahing juba ülehomme, kui taaskord võetakse mõõtu Tartus. Meistritiitli võitmiseks läheb vaja nelja võitu.