Valere Germain.Foto: BORIS HORVAT
Meistrite liiga
20. aprill 2017, 09:45

STATISTIKAPOMM | Hiina müür Buffon, rekordeid purustav Mbappe ja väravamasin Ronaldo

Eile ja üleeile mängiti jalgpalli Meistrite liigas veerandfinaalide korduskohtumised, kus selgusid kõik neli poolfinaali jõudnud meeskonda. Õhtuleht vaatab sel nädalal toimunud mängudele tagasi läbi statistikaprisma.

46 Meistrite liiga kohtumises pole Torino Juventuse puurilukk Gianluigi Buffon lasknud endale väravat lüüa. Meistrite liigas on rohkemat suutnud vaid Petr Cech (47 nullimängu), Edwin van der Sar (50) ja Iker Casillas (54). Korduskohtumises viigistas Juventus Barcelonaga 0:0.

22 sekundit pärast vahetusest platsile jooksmist lõi Dortmundi Borussia vastu värava AS Monaco 3:1 võiduni aidanud Valere Germain. 

Valere Germain. Foto: BORIS HORVAT

4 play-off mängus järjest on värava löönud Monaco 18aastane supertalent Kylian Mbappe. Tegemist on Meistrite liiga rekordiga.

5 väravat on Mbappe tänavu Meistrite liigas löönud, mis on sarja tippmark. Prantslane jõudis saavutuseni 41 päeva varem kui Madridi Reali ja Hispaania ründelegend Raul.

15 erinevat väravalööjat oli Borussial tänavusel Meistrite liiga hooajal, mis tähistab klubisarja uut tippmarki.

16 väravat Meistrite liigas on löönud Dortmundi Marco Reus. Ka Monaco vastu võrku sahistanud sakslasest on praegu mängivatest kaasmaalastest Meistrite liigas enam väravaid löönud Mario Gomez (26 tabamust) ja Thomas Müller (39).

Marco Reus. Foto: SASCHA SCHUERMANN

32 aasta ja 72 päeva vanuselt lõi Madridi Reali Cristiano Ronaldo Müncheni Bayerni vastu kübaratriki. Meistrite liigas on vanemana kolm väravat löönud vaid Claudio Pizarro ning Alan Shearer.

7 hooaega järjest on Real jõudnud poolfinaali, mis on maailma mainekaima klubisarja rekord.

100 väravat on Ronaldo Meistrite liigas löönud.

1. korda pärast Frank Lampardi tabamust 2012. aastal sai Meistrite liiga veerandfinaalis jala valgeks inglane. Nimeks tal Jamie Vardy, kuid ta ei suutnud Leicester Cityt väljalangemisest päästa.

Jamie Vardy. Foto: BEN STANSALL

30 aastat ja 116 päeva oli Bayerni algrivistuse keskmine vanus korduskohtumises Reali vastu, mille Saksamaa gigant kaotas 2:4. Keskmise vanuse poolest eakamat koosseisu pole Bayern Meistrite liigas platsile saatnud.

100 kohtumist on Meistrite liigas kaasa teinud Reali kaitseäss Sergio Ramos. Madridi kuningliku klubi mängijatest on rohkemat suutnud Roberto Carlos (107), Raul (130) ja Casillas (150).