Jaanuaris võitis Serena Williams Austraalias karjääri 23. individuaalse Suure Slämmi turniiri meistritiitli, olles kaheksandat nädalat lapseootel.Foto: JASON REED
Tennis
21. aprill 2017, 04:00

Serena Williams - supertennisistist superemaks! (2)

Ajahüpe jaanuarisse: 35aastane Serena Williams võidab Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel kõik vastased, loovutamata ühtegi setti. Ajahüpe eilsesse: Serena Williamsi esindaja kinnitab, et naine on 20. nädalat rase.

Kiire arvutus ütleb, et tänavapäeva tennise kõige edukam naine oli umbes kaheksandat nädalat lapseootel juba võiduka suurturniiri ajal. Sümboolselt möödus ta just Austraalias võidetud 23. individuaalse suure slämmi tiitliga legendaarsest Steffi Grafist.

Lisaks alistas ta finaalis oma vanema õe Venuse – ka see oli ajalooline hetk, kuna nn moodsa aja tennises polnud kunagi varem kaks enam kui 35aastast sportlast finaalis kohtunud. Seda imelisem oli õdede vastasseis.

Ajalooline turniir muutus seoses rasedusega aga veel uskumatumaks. Nii mõnigi tenniseekspert usub, et isikliku elu õnnestumised süstisid Serenasse veelgi enam jõudu. Detsembris teatas ta kihlumisest – väljavalituks osutus populaarse veebisaidi Redditi kaasasutaja Alexis Ohanian.

Loomulikult lõppes värskete uudiste valguses spordimaailma megastaari tänavune hooaeg, lapse sündi oodatakse sügisel. Küll aga kinnitas ameeriklanna esindaja, et karjääri lõpust pole mõtet rääkida – Serena Williams tuleb tippsporti tagasi!

Kuigi Serena saab septembris juba 36aastaseks, tunneb ta endiselt, et suudab tennisemaailmale juurde anda.

Emaks saamise järel on varemgi edukalt väljakule naastud. Kim Clijsters võitis 2009. aasta USA lahtised meistrivõistlused kõigest 18 kuud pärast sünnitamist. Detsemberis tõi lapse ilmale ka endine maailmareket Victoria Azarenka, kes loodab väljakule naasta juba suvel.

Suur uudis sai tohutult vastukaja ka sotsiaalmeedias. Meeste endine esireket ja Williamsite hea sõber Andy Roddick kinnitas omast kogemusest, et Serenast saab imeline ema: "Olen näinud teda meie lapsega tegelemas – Serenast saab suurepärane ema."

Elevil on ka Serena sõbranna, samuti omal ajal maailma edetabelit juhtinud Caroline Wozniacki. "Tädi Caro kõlab päris hästi. Kõik mu ümber jäävad rasedaks! Milline imeline aeg," kirjutas taanlanna.

* * *

Serena Williams

Individuaalseid suure slämmi tiitleid: 23
Paarismängu suure slämmi tiitleid: 14
Individuaalseid olümpiavõite: 1 (London 2012)
Paarismängu olümpiavõite: 3 (Sydney 2000, Peking 2008 ja London 2012).
Individuaalseid WTA turniirivõite: 72
Paarismängu WTA turniirivõite 23
Karjääri jooksul teenitud raha: 84 463 131 dollarit