Manchester United alistas Anderlechti.Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
21. aprill 2017, 00:54

GALERII | Rashfordi värav viis Manchester Unitedi lisaajal poolfinaali, Besiktas ja Lyon selgitasid edasipääseja penaltitega

Jalgpalli Euroopa liigas peeti neljapäeval veerandfinaalide korduskohtumised, millest tervelt kolm läksid lisaajale ning ühes läks vaja ka penaltiseeriat.

Nädalavahetusel Londoni Chelsea alistanud ManU alustas korduskohtumist Belgia meeskonna Anderlechti vastu hästi, kui Henrikh Mkhitaryan viis kodumeeskonna juba kümnendal minutil juhtima. 

Eduseis kaua ei kestnud, sest 32. minutil viigistas Sofiane Hanni mänguseisu. Normaalaeg lõppeski seisult 1:1 ning kuna Belgias mängiti välja sama resultaat, läks kohtumine lisaajale. 

Lisaperioodi pidi ManU mängima aga Zlatan Ibrahimovicita, kes loetud sekundid enne kohtuniku normaalaja lõpuvile palli pärast võitluses üles hüppas, aga imelikult maandus. Ründeäss vigastas põlve ning lebas mitu minutit väljakul, aga suutis siiski omal jalul platsilt lahkuda. Siiski pidi Jose Mourinho tema välja vahetama.  

Lisaaega domineeris täielikult ManU, aga esimese 15 minuti jooksul vajalikku väravat kuidagi ei tulnud. Kuigi 101. minutil lõi Paul Pogba palli ka Anderlechti väravasse, siis Marouane Fellaini tegi eelnevas situatsioonis vea ning tabamus ei lugenud.

Kohtumise otsustas aga Marcus Rashford, kes andis Mkhitaryanile ka väravasöödu. Teise lisaaja perioodi alguses mängis noor inglane end briljantselt vabaks ning lõi vasaku jalaga palli Anderlecht väravavahile püüdmatult. 

ManU 2:1 võiduga lõppes ka kohtumine, kuigi Anderlecht oli paar korda neid edasiviivale viigiväravale üpris lähedal. Kahe mängu kokkuvõttes alistas United Belgia võistkonna 3:2. 

Schalke ja Amsterdami Ajaxi paaris tuli Hollandi klubi korduskohtumisele kodus saadud 2:0 võiduga. Väravat suudeti puhtuna hoida kuni 53. minutini, kui sakslased lõid kolme minuti jooksul kaks väravat ning viigistasid kokkuvõttes seisu. 

Alates 80. minutist kümnekesti mänginud Ajax võitles välja aga lisaaja ning juba tundus, et Schalke pääseb kindlalt edasi, kui läksid 101. minutil kohtumist 3:0 juhtima.

Siiski pidid saklased poolfinaalist suud puhtaks pesema, sest 111. minutil lõi Ajax värava, tehes mänguseisuks 3.1. 120. minutil lisasid nad veel ühe ning 3:2 võiduga lõppes ka matš. Kahe mängu kokkuvõttes pääses nelja parema hulka 4:3 võiduga Hollandi võistkond. 

Istanbuli Besiktase ja Lyoni vahel läks samuti vaja lisaaega ning ka penaltiseeriat. Avakohtumise võõrsil 1:2 kaotanud Türgi võistkond läks kohtumist avapoolajal juhtima, ent 45. minutiks oli seis viigiks. Siiski normaalaeg lõppes Besiktase 2:1 eduseisus, sest Talisca lõi 58. minutil oma teise. Kuna lisaajal ühtegi väravat ei löödud, siis edasipääseja selgitasid penaltid.

Penaltiseeria kujunes aga ülimalt kõrgetasemeliseks. Esimesed 12 lööjat ei eksinud kuni Besiktase seitsmenda, Dusko Tošicini, kelle 11 meetri karistuslöögi Lyoni väravavaht Anthony Lopes tõrjus. Siiski ei suutnud Lyon kohe matši lõpetada, sest Christophe Jallet lõi palli taevasse. 

Besiktas ei suutnud aga uut võimalust ära kasutada, sest Horvaatia koondislase Matej Mitrovici penalti Lopes tõrjus. Järgmisena sooritas penalti Lyoni kapten, Maxime Gonalons, kes ei eksinud ja viis Prantsusmaa klubi nelja parema hulka. 

Ainsana ei läinud lisaaega vaja Genki ja Celta de Vigo vahelises paaris. Avakohtumise kodus 3:2 võitnud Hispaania klubi mängis võõral väljakul Belgia meeskonnaga viiki 1:1 ning pääses kahe mängu kokkuvõttes edasi.