Tallinna Selver juhib finaalseeriat 3:0. Foto: Aldo Luud
Võrkpall
21. aprill 2017, 21:03

TARTU VAIM LÕPLIKULT MURTUD? Selver andis sõrme, kuid tartlased kätt ei võtnud - ehk tiitel on kuivalt Tallinnasse liikumas

Eesti võrkpalli meistrivõistluste finaalseeria kolmandas mängus alistas Tallinna Selver võõral väljakul 3:1 Tartu ning on tiitlist vaid ühe võidu kaugusel. 

Eelmises kohtumuses emotsionaalsusest nappinud tartlased tulid täna väljakule selge plaaniga seeriasse muutus tuua. Kiiresti haaratigi algedu, kuid Selverit päriselt murda ei õnnestunud. Seisul 21:21 jõudsid külalised järgi ning asusid 24:23 juhtimagi. 

Tartlased võitlesid südilt edasi, kuid 26:28 avageimi kaotusest see ei päästnud. Kusjuures kahel viimasel punktil eksis Stefan Kaibaldi asemel algkuuikusse pääsenud Michael Michelau. 

Teist vaatust kontrollis sisuliselt algusest lõpuni Selver. Seisult 14:18 tekitasid tartlased 3:0 spurdiga veidi elevust, kuid Rainer Vassiljevi mõtteaeg rahustas võõrustajad taas maha ning tallinlastele kindel 25:21 paremus. 

Kolmandas geimis vahetasid tartlased sidemängijat, kui Ronald Järv asendas Robert Viiberit. Mõnetist edu see ka tõi, kui pääseti kiiresti neljaga ette. Viimaseks hingetõmbeks see aga jäigi, sest õigepea särasid tablool juba Selveri 13:12 edunumbrid. 

Tartlased aga ilma võitluseta loobuda ei soovinud. Taaskord haarati initsiatiiv ning teist korda nelja punktilist edu käest ei antud. Seega geimivõit 25:20 kodumeeskonnale ning mänguseis 1:2. 

Allajäämine mõjus Selverile aga justkui punane rätik härjale. Vihased tallinlased õhkusid enesekindlusest ning pääsesid kohe 9:2 ette. Jalga enam gaasipedaalilt ei võetudki ning neljas geim ülikindlalt 25:16 külalistele ning ühtlasi kogu mäng 3:1. 

Tänane võit oli Selverile kolmandaks, mis tähendab, et teisest järjestikusest meistritiitlist lahutab neid vaid üks mäng. Finaalseeria võib lõppeda juba sel pühapäeval, kui seekord mängitakse Tallinnas.