Brent Lepistu väravast alistas FC Flora 1:0 FC Infoneti.Foto: Alar Truu
Jalgpall
21. aprill 2017, 21:18

TOTAALNE KRIIS! Flora võitis Lasnamäel, penaltiga eksinud tiitlikaitsja Infonet kaotas jälle (5)

Jalgpalli Eesti meistriliiga seitsmenda vooru keskses kohtumises alistas FC Flora võõrsil 1:0 tiitlikaitsja FC Infoneti ning tõusis (vähemalt ajutiselt) tabelit juhtima. Lasnamäe vutiklubi hooaeg jätkub aga sünges võtmes.

Tartu Tammeka, FC Levadia ja Nõmme Kalju käest saadud kaotustele lisandus nüüd ka allajäämine Florale. Tegu on totaalse kriisiga, mis pole kindlasti mitte juhus, vaid süsteemne viga.

Flora asus kohtumist juhtima 18. minutil kapten Brent Lepistu väravast. Terve hooaja vältel kergelt ükskõikse kaitsemänguga hädas olnud tiitlikaitsja jäi Flora nurgalöögi puhul soolasambalikult passiivseks ning Lepistu sai üpris segamatult palli võrku koksata ilma, et puurivaht Matvei Igonen evinuks arvestatavaid tõrjumisvõimalusi.

Teisel poolajal oli Infoneti esitus sihikindlam kui esimesel. 64. minutil teeniti penalti, kui kohtunik Grigori Ošomkovi hinnangul sikutas Madis Vihmann trahvikastis siruli Vladimir Voskoboinikovi. Penaltit sooritas kannatanu ise ja löök oli väga kehv – madal ja värava keskele ning Flora väravavaht Mait Toom tõrjus.

Peagi avanes Infonetil veel üks väga hea šanss, aga pika haiguspausi tõttu sel hooajal alles teist korda põhikoosseisu kuulunud kogenud Flora paremkaitsja Gert Kams lõi lahtise palli väravajoone lähistelt klaariks.

Kui pole ette nähtud, siis lihtsalt pole. Infonetti ei aidanud ka jõulise Ghana keskkaitsja Ofosu Appiahi edurivisse liigutamine. Kõrgete pallide nimel võideldes Flora keskkaitsjad Vihmann ja Joonas Tamm tema ja Voskoboinikoviga kohtumise lõpusirgel hätta ei sattunud.

Infoneti neljas kaotus seitsme vooruga – mullu kogunes neid sama palju terve hooaja ehk 36 vooru peale – muudab tõenäosuse tiitlit kaitsta väga ebatõenäoliseks juba enne esimese ringi lõppu.

Flora hooaja tonaalsus muutub aga üha mažoorsemaks – nädal enne avavooru superkarikafinaalis Infonetilt saadud 0:5 kaotus osutus õigeaegseks häirekellaks. Vähemalt homse Tartu Tammeka – FC Levadia mänguni on rohevalged sel hooajal esimest korda tabeliliidrid.

Teises tänases mängus alistas Paide kodus 2:1 Sillamäe Kalevi.