Rafael NadalFoto: AFP / Scanpix
Tennis
22. aprill 2017, 21:56

Rafael Nadal võib homme teha tenniseajalugu (1)

Rafel Nadal jõudis laupäeval Monte Carlos saviilival mängitaval tenniseturniiri finaali ning on vaid võidu kaugusel uuest rekordist. 

Poolfinaalis sai Nadal (ATP 7.) belglasest David Goffinist (ATP 13) jagu kahes setis 6:3, 6:1. Murdehetkeks oli esimese seti kuues geim, kui Goffin oli hispaanlase servi murdnud ja juhtis 3:2. Hispaanlane lõi eeskäelöögi pikaks, kuid kohtunik lükkas otsuse ümber pärast vale pallijälje vaatamist.

Tundus, et see lõi Goffini rivist välja, sest belglane suutis pärast seda võita kõigest ühe geimi ning Nadal marssis kindlalt finaali.

Pühapäeval tuleb hispaanlase vastaseks tema kaasmaalane Albert Ramos-Vinolas (ATP 24), kes alistas esimeses voorus ka maailma esireketi Andy Murray. Nelja parima seas oli ta parem prantslasest Lucas Pouille'ist (ATP 17) 6:3, 5:7, 6:1. 

Juhul, kui Nadal peaks homme võitma, oleks see talle karjääri kümnes Monte Carlo tiitel ning saviliival kokku juba 50. mis tähistaks ka uut rekordit. Praegu jagab ta esikohta argentiinlase Guillermo Vilasega, kes aastatel 1970-1989 võitis saviliival 49 turniiri.