MM pole Maile Mölderile ja Erkki Lillele hästi alanud.Foto: Martin Ahven
Talisport
24. aprill 2017, 01:13

Eesti curlingupaar sai MMil teise napi kaotuse

Kanadas Lethbridge'is peetaval segapaaride curlingu MMil pidid Maile Mölder ja Erkki Lill võtma napi kaotuse vastu ka teises voorus - viimasele viskele läinud mängus jäädi Soomele alla 6:8.

Soomel õnnestus kohe avavoorus haarata 3:0 edu, kuid Eesti tuli kolmandas voorus mängu tagasi, kui vastaste viimase viske tegija Oona Kauste ebaõnnestus ning 3:0 võiduga pääsesid meie mängijad juhtima 4:3.

Mäng hakkas kiiva kiskuma viiendas voorus, kui Erkki Lill ei saanud viimasel viskel vastaste kivile pihta ning nii-öelda "oma voorus" anti seisult 4:4 kaks punkti põhjanaabritele (seis 4:6). Kuuendas voorus teeniti punkt ning see õnenstus saada ka seitsmendas, kus viimase viske õigus oli juba Kaustel.

See tähendas, et viimase vooru eel oli seis 6:6, kuid vastastel viimase viske tõttu eelis. Eestlased läksid mängima õige taktikaga, kuid sentimeetrite mängus ei tulnud mõni vise kõige ideaalsemalt välja ning Lill jäi oma viimaseks katseks raskesse seisu - ta pidi püüdma saada oma kivi ringi sees parimale kohale ja nõnda, et vastased viimase viskega seda sealt välja ei saaks. Rasake vise ei õnnestunud ja nõnda tuli kaotus vastu võtta.

Teistes sama alagrupi mängudes võitis Läti Valgevene 11:4, Ungari Horvaatia 10:2 ja Jaapan Brasiilia 11:4.

Tabel pärast 2 vooru: Läti ja Soome 2 võitu, Ungari, Jaapan, Valgevene ja Brasiilia 1, Eesti ja Horvaatia 0. Pääs play-off'i (vaja tulla kolme parema sekka) on endiselt võimalik, kuid nüüd enam komistada ei tohi.