Maria ŠarapovaFoto: Toby Melville
Tennis
26. aprill 2017, 11:33

WTA pealik kaitseb Šarapovale antud vabapääset: vaadake teisi spordialasid ja mängijaid, kes on võistluskeelu alt naasnud (1)

WTA pealik Steve Simon kaitses Maria Šarapovale antud vabapääsmeid, mis tagavad osavõtu Stuttgardi turniirist ja teistest suurvõistlustest.

Šarapoval lõppes kolmapäeval 15kuuline võistluskeeld meldooniumi kasutamise eest. Kuigi venelannal pole ühtegi WTA edetabeli punkti, andsid Stuttgardi turniiri korraldajad talle wildcard'i ehk vabapääsme, millega sai automaatselt koha võistlusele.

Otsus anda Šarapovale ka Madridi ja Rooma turniiri wildcard sai kõva kriitikat nii endise maailma esinumbri Caroline Wozniacki, poolatari Agnieszka Radwanska, venelanna esimese vastase Roberta Vinci käest kui ka paljude teiste käest. 

BBC-le antud intervjuus sõnas WTA pealik Steve Simon, et Šarapova kõrgetasemelise turniiri põhitabelisse laskmisel pole midagi viga.  "Peame vaatame teisi liigasid ja spordialasid ning kuidas nemad on käitunud dopinguga vahele jäänud atleetidega. Nad tulevad tiimi tagasi ja hakkavad kohe mängima."

Šarapova peab Prantsusmaa lahtiste ehk aasta teise Suure slämmi turniiri kvalifikatsiooni pääsemiseks jõudma Stuttgardis finaali, kuid Inglismaa väljaande The Daily Telegraphi andmeil antakse talle selleks vabapääse, mitte aga kohe põhiturniirile. 

"Ta alustab täiesti nullist," lisas Simon. "See mõjutab tema kohta edetabelis veel mõnda aega ehk ta kannab jätkuvalt karistust. Mõeldes teistele liigadele, siis enamik võistluskeelde kestavad pool või terve hooaeg, Šarapoval kestis see aga poolteist aastat."