Maria Šarapova pärast Anett Kontaveiti alistamist peetud pressikonverentsil.Foto: AP / Scanpix
Tennis
29. aprill 2017, 12:49

Kui Šarapova jõuab Stuttgartis finaali, saab ta paljude meelehärmiks pääsme Prantsusmaa lahtiste kvalifikatsiooni (11)

Tennisemaailmas kütab jätkuvalt kirgi venelanna Maria Šarapova naasmine pärast dopingukaristuse kandmist. Paljud mängijad küsivad: miks talle antakse nõnda kergelt vabapääsmeid, see tähendab nende hinnangul "erilist abi".

Niimoodi väljendus Šarapova tänane Stuttgarti turniiri poolfinaalivastane, Prantsusmaa tennisist Kristina Mladenovic. "Mõistan, et turniiride korraldajad tahavad tema nime tabelis näha. Ta on väga tuntud ja korraldajad ihkavad rohkem publikut, see on osa ärist," vahendas Mladenovici sõnu BBC.

"Teisest küljest tuleb küsida, kui aus on niisugune vabapääsmete jagamine? Ta pole esimene, kes eksis dopingureeglite vastu. Teised vahelejäänud on samuti saanud õiguse tagasi tulla ja uuesti võistelda, kuid teisel moel - neid pole tugevatele turniiridele otse kutsutud. Miks peab Šarapova erilist abi saama?" küsis Mladenovic.

Šarapova vastas, et tänase vastase öeldu ei tähenda talle täiendavat motivatsiooni. "Las mu mäng räägib minu eest," pani venelanna peale sama plaadi, mis mõni päev varemgi. Eile alistas ta veerandfinaalis teatavasti Anett Kontaveiti 6:3, 6:4.

Dopingukaristuse kandmise ajal haihtusid kõik Šarapova edetabelipunktid. Küll on aga selge, et kui ta jõuab Stuttgartis finaali, saab ta automaatselt koha tuleva kuu lõpus algava aasta teise Suure slämmi turniiri, Prantsusmaa lahtiste kvalifikatsioonis.

Vabapääsmeid on Šarapovale jagatud veelgi - ülejärgmisel nädalal peetavale Madridi ning seejärel ka Rooma turniirile.