Tantsivad inimesed.Foto: Ted Jackson
Liigume
29. aprill 2017, 14:41

RAHVUSVAHELINE TANTSUPÄEV! 10 põhjust, miks ka sina täna jalga keerutama peaksid (2)

Täna on rahvusvaheline tantsupäev ja ei ole paremat viisi selle tähistamiseks, kui ise ka veidi jalga keerutada.

Siin on 10 põhjust, miks ka sina peaksid täna tantsima, isegi kui sul on kaks vasakut jalga.

1. Stress kaob

Nii üksi kui ka teistega koos aitab tantsimine hetkeks kõik mured unustada. Keskendudes vaid muusikale ja iseendale saad momendis elada ja seda täiel rinnal nautida.

2. Paindlikkus kasvab

Vahel tasub jooga ja pilatese asemel tantsida, sest ka nii saab keha painduvust juurde. See on kunst, mis aitab ilma murdumata painduda, olgu see nii füüsiliselt kui ka vaimselt.

3. Südame tervis paraneb

Tantsimine tõstab pulssi, mis treenib südant. 

4. Tekib suurem vastupidavus

Nii nagu jooksmas käimine annab ka tantsimine võhma juurde. Järjepidevalt enese treenimine suurendab keha võimet kauem raskemat tööd teha.

5. Salendab

Tantsimine aitab rasva põlemise ajal ka lihast kasvatada ning annab saleda ja treenitud keha. See on igati lõbus viis ilus keha saavutada.

6. Parandab rühti ja tasakaalu

Erinevates tantsustiilides on tarvis põlvitada, keerutada, end venitada ja seda kõike graatsiliselt. Selle jaoks on vaja head rühti ja tasakaalu, mida on sagedase treenimisega harjutada. Paranenud kehahoiak jätab sinust ka niisama koristades või jalutades graatsilisema mulje.

7. Hoiab sind nooruslikuna

Kas oled kunagi näinud vanemaid inimesi tantsimas? Nende näole tulnud naeratus, säravad silmad ja tantsuga kaasnev hea tuju teeb nad kohe 10 aastat nooremaks. Enese liigutamine, kaasaarvatud tantsimine, hoiab meid nooruslikumana, kui vaikselt diivanil seriaalide taustal kustumine.

8. Treenib mälu

Uute tantsuliigutuste ja nende kombinatsioonide meelde jätmine on ka hea ülesanne su mälule. See aitab ka muid asju, nagu poenimekiri ja sugulaste sünnipäevad, palju paremini meeles pidada.

9. Hoiab sind su kultuuriga ühenduses

Tantsimine on suur osa meie kultuurist ja suur inimeste ühendaja. Tantsimine ühendab omavahel lõbu ja kaunid inimesed. Seda enam on põhjust hakata suvel ees ootavaks tantsupeoks harjutama

10. See on lõbus!

Lisaks eelnimetatud hüvedele on tantsimine ka tohutult lõbus. Lastes oma muredest lahti ja andudes muusikale on kerge ajataju kaotada. See on võimalus vaid hetkes elada ja lasta kõigest ebavajalikust lahti. 

Head rahvusvahelist tantsupäeva!