Maks Adam Konate (palliga)Foto: Martin Ahven
Korvpall
3. mai 2017, 17:40

Maks Adam Konate Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna raskest seisust: homme jookseme platsile sõdalastena (2)

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond on enda jaoks harjumatus seisus, sest kolme võiduni mängitavas poolfinaalseerias ollakse 0:2 kaotusseisus. Võistkonna leegionäri Maks Adam Konate sõnul peitub edasipääsemise võti nende endi peades.

"Ma ei oska kaotuste põhjuseid väga hästi sõnastada, aga oleme hea meeskond, tugev nii füüsiliselt kui vaimselt," rääkis Konate päev enne kolmandat poolfinaali. "Kahes Raplale kaotatud kohtumises me ei teinud oma mängu. Ma ei oska öelda, kus selle põhjus peitub. Rapla mängib head kaitset, aga me pole enda tasemele küündinud.  

Võib olla mängis kaotustes rolli vaimne pool. Pärast esimese kohtumise allajäämist meie mõtlemises midagi muutus. Peame jõudma põhihooajal ja Balti liiga play-off'is valitsenud mentaliteedini, siis tegime väga häid mänge. Kui jõuame sellele tasemele tagasi, on kõik korras." 

Tartu kaotas poolfinaali esimese matši kodusaalis kümne, teise võõral väljakul 13 punktiga. Juhul, kui nad peaksid ka neljapäeval Rapla paremust tunnistama, sepistab väikelinna meeskond suuremat sorti ime, jõudes finaali. Hoolimata raskest seisust püsib Konate optimistlikuna.

"Poolfinaal pole veel läbi. Meil on võimalus. Tean, et kogu meeskond, nii algviisiku mehed kui ka pingilt alustavad mängijad, lähevad iga palli pärast võitlema. Homme jookseme platsile sõdalastena."

Konate kiitis ka Rapla mängijad, eriti nende korvialuseid jõude. "Neil on kaks head pikka meest - Thomas van der Mars ja Jito Kok. Esimene hiilgab rünnakul ja võtab palju lauapalle, teine mängib väga hästi kaitses. 

Peame midagi muutma, esmalt midagi enda peades ning teisena leidma oma ründemängu. Kui homme võidame, muutub kõik. Vajame väga võitu ning teeme kõik, et see ka saada." 

Poolfinaali kolmas kohtumine algab homme Tartu Ülikooli spordihoones kell 19.10.