Radamel Falcao on Giorgio Chiellini küünarnukihoobi järel murul pikali.Foto: AFP / Scanpix
Meistrite liiga
4. mai 2017, 12:57

Kas vastasele küünarnukiga äsanud Giorgio Chiellini pidanuks saama punase kaardi?

Jalgpalli Meistrite liiga poolfinaali avamängu Monaco - Torino Juventus vaieldavaim hetk saabus teisel poolajal, kui Itaalia klubi mängija Giorgio Chiellini äsas õhuvõitlusse asudes küünarnukiga Radamel Falcaole ja sai kollase kaardi. Mõnigi spetsialist nõudis veterankaitsjale punast!

Telekanali BT Sport poolt eksperdiks kutsutud Inglismaa koondise endine peatreener Glenn Hoddle pakkus, et Chiellini oli hispaanlasest vilemehelt Antonio Mateu Lahozilt kõigest kollast saades õnnega koos. "Kui kohtunik nägi seda olukorda, siis ma ei mõista, miks ta ei näidanud punast kaarti, sest Chiellini teadis täpselt, mida ta teeb. Küünarnukk liikus sihilikult vastase poole, see on punane. Me ei taha mängus niisuguseid asju näha," põhjendas Hoddle.

Ent Chiellini jäi väljakule ja Juventus tegi Meistrite liigas kuuenda nullimängu järjest.

Endine Inglismaa koondise kaitsja Rio Ferdinand pakkus, et tolles olukorras kogenud kaitsja lihtsalt kehtestas end. "Niisugune agressiivsus ja must tegutsemine on osa Chiellini mängust. Kui oled kaitsja, pead ründajale teada andma, kes on peremees," rääkis Ferdinand.

Daily Mail usutles eksperdina Inglise kohtunikku Graham Polli, kelle arvates oli õiglane just kollane kaart: "Punane kaart võinuks Monacole mängu päästa. Minu silmis oli kollase kaardi andmine õige."

Kui Chiellini juhtub ka Juventuse ja Monaco vahelises korduskohtumises saama hoiatuse ning Itaalia klubi suudab edu hoida, peab kaitseliini üks tugisambaid vaatama finaali pealt.