Kregor Hermet (paremal) uut lepingut sõlmimasFoto: Twitter
Korvpall
5. mai 2017, 13:01

Korvpallikoondise kutse sai ka Hispaanias palliv noormängija (8)

MM-eelkvalifikatsiooniturniiri mängudeni Makedoonia ja Kosovoga on üle 100 päeva ning peatreener Tiit Sokk otsustas kutsuda koondisse ka Hispaanias Lleidas Forca palliva Kregor Hermeti.

Üheksandal juunil 20. aastaseks saav Hermet mängib Kataloonia klubis tulevast hooajast profilepinguga ning tema karjääri algus välismaal on olnud paljulubav. Hispaania tugevuselt teises liigas osalev LEB Goldi ridades saab eestlane keskmiselt kaheksa minutit mänguaega, visates 2,3 punkti.

Lisaks sai  Hermet rohkesti platsile klubi järelkasvumeeskonnas Pardinyes’, mis mängib madalamas liigas. 22 minutiga viskas eestlane keskmiselt 14 punkti, olles resultatiivsemaid mängijaid. Lisaks võttis ta maha ka 4,2 lauapalli.

Hermet sõlmis Lleida klubiga 24. aprillil lepingupikenduse kolmeks aaastaks ning tulevaks hooajaks on Hermet arvatud klubi esindusvõistkonda ja duublis enam ei mängi. 

Mullu kuulus Hermet ka Eesti U20 koondisse, olles Halkidas B-divisjoni EMil samuti koondise resultatiivsemaid mängijaid 12 punktiga. Lisaks võttis ta maha ka viis lauapalli.Tollel turniiril tabas Audentese kasvandik ka hästi kolmepunktijoone tagant - 42 protsenidse täpsusega. 

Eesti koondises täiendab Hermet nn pikkade osakonda, kus hetkel on kandidaatidena ees Janar Talts, Kristjan Kangur, Reinar Hallik, Rauno Nurger, Kristjan Kitsing. Maik-Kalev Kotsar sel suvel koondisse teatavasti ei tule.