Branko Mirkovic palliga. Foto: Alar Truu
Korvpall
5. mai 2017, 22:03

7 VÕTIT | Pärnu oli Kalev/Cramo hammustamisele lähedal, kuid püssirohust jäi veidi puudu (1)

Eesti korvpalli meistriliigas selgus esimene finalist, kui Kalev/Cramo alistas seeria kolmandas mängus vastrenoveeritud Kalevi spordihallis 83:60 Pärnu. Võtame kogu seeria Alar Varraku ja Reinar Halliku pilgu läbi kokku.

1. Mis otsustas seeria saatuse?

Kalev/Cramo pikem pink. Enne seeriat oli selge, et Kalev/Cramo on selge favoriit, kuid ootuspäraselt tekkisid omad võimalused Pärnulgi. Kõige lähemal oldi valitseva meistri karistamisele esimeses mängus. Mida minut edasi, seda raskemaks suvepealilastel läks. Kolmanda mängu teine poolaeg kaotati 52:25. 

"Kolm mängu korraliku pusimist," jagas Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak konkurentidele kiitust. "See on juba klassika, kõik teavad, et Kalev/Cramo pärast rahvusvaheliste sarjade lõppu teeb power´i laagri ja meil on tihtipeale poolfinaalseeriad väga rasked." 

"Meil sai jaks otsa. Cramo pani teise käigu sisse. Olime väsinud," sõnas Pärnu keskmängija Reinar Hallik pärast lõpuvilet. "Esimene mäng jääb kripeldama, Cramo pakkus seda meile. Aga võib rahule jääda, meil oli vigastusi ka palju."

2. Millise mulje jättis uus Kalevi spordihall?

"Väga-väga ilus! Tahaks siia veel tagasi tulla mängima, aga kahjuks sai see seeria läbi," kirjeldas Hallik esmamuljet. "Aga üldiselt väga hea, ainult rõngad ei võtnud täna palle vastu miskipärast," lisas ta muiates. 

"Väga kift," sekundeeris Varrak. "Rahvas on ilusti lähedal. Publik tekitab kindlasti suurema emotsiooni kui Saku Suurhallis. 

3. Keda oodatakse vastu kohamänguks? 

"Ei ole mingit eelistust," polnud Hallikul vahet, kas pronksiseerias tuleb vastamisi minna Tartu Ülikooli või Raplaga. Pärnu eesmärk on igal juhul kolmas koht suvepealinna viia. 

"Mõlemal on omad plussid ja miinused," teatas Varrak. "Ühest küljest oleks huvitavam, kui Rapla segaks kaarte ja lööks Cramo ja Rocki vastasseisu finaalis sassi. Teisalt ma pole kindel, kas see on kõige kasulikum. Klassikaline Tartu - Tallinna vastasseis on ka huvitav."

4. Kes oli seeria parim pallur?

Kalev/Cramo Branko Mirkovic. Serblane oli kogu seeria vältel see, kes kalevlased rasketel hetkedel taas ree peale aitas. Mängujuht ohjas vajalikel momentidel kogu meeskonda, visates nii ise punkte, kui toites meeskonnakaaslasi. Kolme mängu saldoks kogunes keskmiselt 13 punkt ning 4 resultatiivset söötu.

5. Mida peavad meeskonnad kohamänge arvestades silmas pidama?

Kalevlaste suurim küsimus on, millal jõuab kätte jõulaagri tipphetk. "Vorm liigub õiges suunas, aga me ei jõua ideaalsesse vormi," rääkis Varrak traditsioonilisest ettevalmistusest. "Ühisliiga lõppu ja poolfinaalide vahele jäi liiga vähe aega. Laager kestis reaalselt vaid neli päeva. Tavaliselt teeme pikemalt. Aga abiks ikka." 

Pärnu põhiülesandeks saab olema edukas puhkus, vigastustest paranemine ja terveks jäämine. Poolfinaalseerias ei saanud suvepealinlased kordagi mängida otsast lõpuni täiskooseisus, kui avamängust jäi eemale Edvinas Šeškus. Teise mängu keskosas saadud vigastust jättis pooleteist kohtumiseks eemale Saimon Sutt. Pronksi võitmiseks vajab Pärnu kõiki mehi.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

"Kogu seeria hindeks paneks neli," võttis Hallik poolfinaali kokku. "Pink on (Cramol) pikem, jõudu kogemusi ja kõike natuke rohkem."

"Ütlesin juba enne poolfinaalseeria algust, et Pärnu haistab võimalust," ütles Varrak. "Neil oli väga hea šanss esimeses mängus."

7. Mis saab edasi? 

Kalev/Cramo ja Pärnu jäävad ootama vastast vastavalt finaaliks ning pronksimänguks. Kellega vastamisi tuleb minna, on selge hiljemalt hiljemalt esmaspäevaks. Rapla võõrustab homme kodusaalis 2:1 edust Tartut ning külaliste võidu korral selgitataksegi parem kaks päeva hiljem.