Gert KullamäeFoto: Martin Ahven
Korvpall
6. mai 2017, 23:33

Gert Kullamäe meeskonnale: elu läheb edasi, pead püsti! (4)

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond jäi enne tänast Eesti meistrivõistluste finaali ukse taha viimati aastal 2003. Tartu peatreener Gert Kullamäe rääkis pärast 75:79 kaotust Raplale esmalt meeskonna, seejärel ajakirjanikega.  

Meeskonnale edastatud esimesest sõnumist: "Et elu läheb edasi, pead püsti! Vahel on raskeid hetki, tuleb need läbi elada. See on sport, see on elu. Hooaeg pole veel läbi, tuleb need mängud ära mängida, siis vaatame, mis edasi saab.

Seeria märksõnast: "Nende hirmus tahe jõuda finaali välja. Nendele on see midagi uut. Aivar (Kuusmaa - H.R.) on juba sügisest peale rääkinud, kuidas nad tahavad finaalis mängida. Meie tahtsime ka, aga meile on see aasta olnud hästi keeruline, juba algusest saati. Ju siis elus on nii, et kui ta algab keeruliselt, siis ka lõppeb keeruliselt. Mul jääb ainult Aivarit ja Rapla meeskonda õnnitleda ja soovida neile edu finaalis.

Seeriale andis tooni esimene mäng. Tegime nii õnnetu partii ja andsime kohe koduväljakueelise ära. Eelmises mängus saime hakkama, tõime seeria tagasi. Aga täna respekt, vaatasin esimesel veerandajal, et nad ei viskagi mööda. Kõik, mis lendu läks, kukkus korvi. Kodupublik oli taga, tõmbas lumepallliefektina. Võitlesime, mis me võitlesime, aga sinna läks nii palju energiat, et tagasi mängu jõuda."

Üldisest rahunemisest ja ohumärgist: "Peale Balti liiga pronksi käis meeskonnas mingi krõks läbi. Kõik nagu rahunesid maha, kaasaarvatud mina. Veerandfinaal oli ka nagu ta oli. See oli võib-olla ohumärk mulle, aga võtsime seda kuidagi... Me ei saanud nii-öelda ree peale. Ilmselgelt nemad tahtsid rohkem. See Rapla värk elab natuke oma elu Eestis, see kütab ja...

See kõik, mis oli kunagi Rakveres, nüüd on siin, on meil Tartus ka kunagi olnud. Ei tea, kes nüüd järgmine on? Kas tuleb Pärnus või Valgas mingisugune värk? Tegelikult on see ju äge. Peame mõtlema, mismoodi minna oma klubi tegemistega edasi.

Kas selline Rapla võib tulla meistriks? „Raske öelda. See aasta on ilmselgelt niimoodi, et Kalev on kehvem kui eelnevatel aastatel. Meie oleme kehvemad kui eelnevatel aastatel. Aga teised on tulnud meile järele. Ma ei taha öelda, mis põhjustel, las ta olla, aga teised on tulnud järele.

Võib-olla see, et me põhiturniiril peale Kalevi kellelegi ei kaotanud ka rahustas meid. Aga neid mänge oli palju, kus oleks võinud kaotada. Nõrgemad klubid on kindlasti tulnud järele. Kas see on hea või halb Eesti korvpallile, näitab tulevik. Kui küsisid, kes võidab finaali, siis ma ei hakka ennustama. Mul on seal kaks head sõpra üks ühe, teine teise pingi peal. Las nad müdistavad omavahel ja võidab see, kes peab võitma."