Tartu Jooksumaratoni võitnud Ibrahim Mukunga Wachira.Foto: Aldo Luud
Kergejõustik
7. mai 2017, 16:37

Tartu Jooksumaratoni sokkides võitnud keenialane: andsin oma jooksujalatsid kellelegi hoiule ega saanud neid õigel ajal tagasi (29)

Tänasel 35. Tartu Jooksumaratonil võttis oodatult võidu Eestis elav keenialane Ibrahim Mukunga Wachira. Naistest oli parim Olga Andrejeva. 

Wachira ülekaal vastavalt teise ja kolmandana lõpetanud Roman Fosti ning Raido Mitti ees oli mäekõrgune – Eesti mehed kaotasid keenialasele enam kui nelja minutiga. Muuhulgas püstitas Wachira ka uue rajarekordi 1.13.23. Ja seda sokkides!

„Jooksin sokkides, kuna andsin oma jooksujalatsid kellelegi hoiule ja ei saanud neid õigel ajal tagasi," sõnas keenialane. "Alguses oli üpris raske, eriti asfaldil, kuid maastikul oli päris hea joosta ning lõpus olin juba ära harjunud." 

Varem kahel korral Tartu Jooksumaratoni võitnud Eesti üks paremaid pikamaajooksjaid Roman Fosti lõpetas täna ajaga 1.17.42. Ta võttis tänast võistlust ettevalmistusena 20. mail peetavaks Göteborg’i poolmaratoniks.

„Mõnus oli! Väga palju käis täna kassi-hiire mängu – mäest alla joostes keriti ikka tempo üles. Oli aus konkurents,“ võttis Fosti tänase võistluse enda pilgu läbi kokku. 

Kolmandana finišeerinud Mitt kaotas lõpuks Fostile kõigest kuue sekundiga. „Romanile koti pähe tõmbamiseks on veel vara. Aga üldiselt oli mõnus joosta ja olen väga rahul,“ ütles Mitt.

Kokku startis 3262 jooksjat ja kepikõndijat. Neist 1623 kõige pikemale 23 km distantsile, 1474 keskmisele 10 km distantsile ja 165 lühemale 5 km distantsile