Murtud Patrick Beverley pressikonverentsil.Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
8. mai 2017, 11:14

Houston Rocketsi staar säras mängus, mille eel sai teada vanaisa surmast

Viis-kuus aastat tagasi Peterburi Spartaki meeskonna koosseisus ka Tallinnas käinud Houston Rocketsi korvpallur Patrick Beverley pidas elu raskeima mängu, aidates koduklubi 125:104 võiduni San Antonio Spursi üle.

Nimelt sai Beverley pärastlõunase uinaku järel ärgates teada vanaisa surmast. Mängumees oli oma vanaisaga Rheese Morrisega väga lähedane, kirjutas ESPN. Ta tahtnud hüpata esimese kodulinna Chicagosse suunduva lennuki peale, kuid pereliikmed veensid Beverleyt mängus osalema.

Beverley võttis südame rindu ja suunas mänguõhtu jooksul sõrme mitmel korral taeva poole. Ta kogus 26 minutiga 10 punkti, 4 lauapalli ja 6 korvisöötu ning tema väljakul olles jäi Rockets 27 punktiga plussi.

Mängujärgsel pressikonverentsil Beverley hääl värises ja silmi valgusid pisarad. "See on raske. See on nii raske. Igaüks teab, et töötan iga päev väga kõvasti ning minu kõrval oli inimene, kes toetas mind jäägitult, kandis iga päev mu särke, kandis iga päev minu Venemaa klubi särki. On väga valus, kui niisugune inimene sinult ära võetakse," rääkis Beverley.

Rocketsi suurimaks korvikütiks kerkis 28 punktiga James Harden, Spursil 17ga Jonathon Simmons. Seeria seis on viigis 2:2.

Samamoodi viigistas Washington Wizards matši Boston Celticsiga, võites neljanda mängu 121:102 (Beal 29, Wall 27 - Thomas 19).

Tiitlikaitsja Cleveland Cavaliers liikus aga muretult Idakonverentsi finaali, alistades Toronto Raptorsi ka neljandat korda, läinud ööl tulemusega 109:102 (James 35, Irving 27 - Ibaka 23, DeRozan 22).