Allar Raja ja Tõnu Endrekson sõitsid sel MK-etapil kahepaadis.Foto: Eesti Sõudeliit
Sõudmine
8. mai 2017, 11:26

Neljapaat pälvis MK-etapil 6. ja kahepaat 7. koha

Rio pronksipaat lahutati uue hooaja avastardiks

Belgradis peetud sõudmise MK-sarja esimesel etapil sai Eesti neljapaat 6. ja kahepaat 7. koha. Koosseisud olid mullusega võrreldes harjumuspäratud – Rio pronksisest kvartetist oli neljapaadis alles veel vaid Kaspar Taimsoo; Allar Raja ja Tõnu Endrekson moodustasid aga kahese.

Olümpiamängude neljas pronksimees Andrei Jämsä taastub seljavigastusest. Koos Taimsooga istusid paadis Sten-Erik Anderson, Joosep Laos ja Kaur Kuslap. Treener Matti Killing seadis eesmärgiks seitsme paatkonna konkurentsis mitte viimaseks jääda ning see laupäevases vahesõidus tšehhide ees saadud neljanda kohaga ka täideti.

Finaalis jäädi võitjaks tulnud Leedust (kes võitis Rio OMil B-finaali) maha siiski rohkem kui 20 sekundiga. Killing tõdes, et teiseks tugevaks sõiduks paatkonnal enam jõudu ei jagunud. „Tegime vahesõidus tugeva esitluse ning finaalis jäi toorest jõust puudu. Koostöös puudus voolavus ning võib-olla püüdsime ka liiga üle,“ ütles peatreener sõudeliidu kodulehele.

Veidi kibeda ootamatusena ei suutnud Raja ja Endrekson kahepaadil finaali jõuda. Laupäevases vahesõidus jäädi šveitslaste, poolakate ja sloveenide järel neljandaks, edasi sai kaks paremat.

Eilset B-finaali domineerisid meie mehed aga täielikult ning said ligi kümme sekundit parema aja kui päev varem. Killing jäi seekord esitusega väga rahule: „Võtsime sõitu mõistusega, jagasime jõudu ühtlaselt. 500 meetri aegade kaupa vaadates on näha, kui täpselt tegutsesime. Meestel on potentsiaali sõita finaalitasemel.“

Järgmise tähtsa võistlusena peetakse kolme nädala pärast Tšehhis Racices EM. Seda silmas pidades tehakse otsused hiljemalt ülehomseks. Siis selgub, millistes koosseisudes ja paatides jätkatakse.