Paul Pogba (vasakul) ja Zlatan Ibrahimović on rikkad mehed.Foto: Lee Smith
Jalgpall
9. mai 2017, 18:19

KUI PALJU? Avaldati ManU superstaaride palganumbrid ning agendi tasu rekordilise ülemineku eest

Sel nädalal Saksamaal poelettidele jõudvas raamatus "Football Leaks: The Dirty Business of Football" avaldatakse Der Spiegile ajakirjanike Rafael Buschmanni ja Michael Wulzingeri avastused pärast pikka uurimistööd. 

Inglismaa väljaandele The Daily Mail anti raamatule varajane ligipääs, kes otsis välja, palju maksab Manchester United oma kahele superstaarile Zlatan Ibrahimovićile ja Paul Pogbale. Samuti said nad teada, kui suure summa teenis prantslase agent rekordilise ülemineku eest. 

Raamatu andmeil teenib Ibrahimović nädalas üle 436 tuhande euro ehk aastas üle 22,5 miljoni, millega on kindlalt Premier League'i enim tasustatud mängija. Võrdluseks - Ragnar Klavan teenib Liverpoolis nädalaga "kõigest" 35 500 eurot. 

Lisaks nädalapalgale saab rootslane ka boonuseid väravate löömise eest, mis väidetavalt lisavad ta pangakontole sel hooajal ligikaudu 3,4 miljonit eurot. Seega teenib ta aastas kokku ligi 26 miljonit. Kuna Ibrahimovici hooaeg lõppes varakult Euroopa liiga kohtumises saadud põlvevigastusega, siis tema palganumber enam ei tõuse. 

Võrreldes Ibrahimovićiga teenib Pogba tagasihoidlikult - 196,4 tuhat eurot nädalas ehk aastas 10,2 miljonit. Järgmisest hooajast lisandub sellele aga nii-öelda lojaalsuse boonus, mis lisab prantslase pangakontole aastas üle nelja miljoni euro. 

Saksamaa ajakirjanikud said ka teada, et Pogba rekordilise 105,6 miljonilise ülemineku eest Torino Juventusest Manchester Unitedisse teenis prantslase agent Mino Raiola uskumatult kõlava 48,6 miljonit eurot.